facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Δεν χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις για το 2016, λέει ο Αλεξιάδης

Οι πολίτες δεν έχουν την υποχρέωση να κρατούν αποδείξεις και να τις προσκομίσουν για τη φορολογική τους δήλωση το 2016, κατά τα πρότυπα του 2015, όμως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύσει το σύστημα των αποδείξεων μέσω πλαστικού χρήματος από 1ης Νοεμβρίου ή 1ης Δεκεμβρίου ανάλογα με το σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις αποδείξεις θα γίνει από το 2017 και για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το έτος αυτό με βάση τις διατάξεις που θα προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα συνδέει την αύξηση των εσόδων κατά 1,4 δισ. ευρώ στο 9μηνο με την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο ίδιος απέδωσε εν μέρει την υπέρβαση του στόχου για τα έσοδα κατά 1,4 δισ. ευρώ στη καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και την αύξηση των ελέγχων.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως θα ισχύσει και εφέτος το επίδομα αλλά για το ύψος του και εάν θα είναι 25 λεπτά όπως πέρυσι είπε ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την επιστροφή των Τσακαλώτου - Χουλιαράκη από τη σύνοδο του ΔΝΤ.

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι θα είναι πιο δίκαια καθώς στόχος είναι να μειωθούν για τα παλαιά αυτοκίνητα και να επιβαρυνθούν τα πιο καινούργια και ακριβά.

Για το περιουσιολόγιο υπογράμμισε πως στόχος είναι να καταγραφεί η περιουσία των πολιτών και κυρίως τραπεζικοί λογαριασμοί και συμμετοχές στο εξωτερικό και όχι τιμαλφή ή μετρητά που υπάρχουν στο σπίτι.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιβληθεί φόρος για την περιουσία που θα δηλώσουν οι πολίτες.

Τα τεκμήρια είναι εμμέσως τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος είπε ο κ. Αλεξιάδης σημειώνοντας όμως πως στο μέλλον θα επιχειρηθούν παρεμβάσεις και στο ζήτημα των τεκμηρίων και στη φορολογία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news