facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Νέα υποχώρηση εδάφους στα Ιωάννινα εξαιτίας του σεισμού -Με έκταση 200 τ.μ., βάθος πάνω από 20 μέτρα [εικόνες & βίντεο]

Κάτοικοι του Καλπακίου εντόπισαν υποχώρηση του εδάφους σε περιοχή κοντά στο κέντρο, σε οικόπεδο, με βάθος πάνω από 20 μ. και έκταση που φτάνει τα 200 τετραγωνικά μέτρα.
Οι επιστήμονες που βρίσκονται στα Ιωάννινα αποδίδουν το νέο φαινόμενο στον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την περιοχή, ενώ από τύχη την ώρα της κατάρρευσης δεν βρισκόταν εκεί ο βοσκός και τα ζώα παρακείμενου μαντριού.
Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν πως ποτέ κατά το παρελθόν, δεν έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανάλογο γεωλογικό φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και σημειώνονται κατολισθήσεις.
Ο Δήμαρχος Καλπακίου Κώστας Καψάλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το ΙΓΜΕ κλιμάκιο του οποίου αναμένεται να έρθει στο σημείο της καθίζησης. Ο κ. Καψάλης είπε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η βύθιση του εδάφους έχει σχέση με τις αλλεπάλληλε σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην περιοχή.
Πρόκειται για το δεύτερο αντίστοιχο περιστατικό, καθώς στις 19 Οκτωβρίου έγινε αντιληπτό ότι άνοιξε η γη σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων Αρτας, στο ύψος του 12ου χιλιομέτρου. Σε εκείνο την περίπτωση, υποχώρησε ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων.

epirusgate/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news