facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

«Δε θα αποδράσετε»: Προ ημερησίας για τη διαπλοκή ζητά ο Αλ. Τσίπρας (Video)

"Ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπλοκή. Καταθέτω λοιπόν αίτημα. Να έρθετε εδώ να απαντήσετε"

Αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ.

"Ο κ. Μητσοτάκης σε μια αποστροφή του λόγου του μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπλοκή. Καταθέτω λοιπόν αίτημα. Να έρθετε εδώ να απαντήσετε" ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε για άλλη μία φορά να αποδράσει, να σιωπήσει.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» σημείωσε με νόημα ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά δε θα αποδράσει η ΝΔ. «Δεν θα αποδράσετε, θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονόματα και διευθύνσεις», είπε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές ο Αλ. Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές είχαν αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να μιλήσει στη Βουλή για το ζήτημα της διαπλοκής, τονίζοντας ότι «προτιμά να μιλά εκ του ασφαλούς ή να βάζει άλλους να μιλάνε γι' αυτόν».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι στην πρωτολογία του «δόθηκε η ευκαιρία στον Μητσοτάκη να μιλήσει για την επικαιρότητα γιατί εδώ και ένα μήνα η χώρα βρίσκεται στο ρυθμό ενός καταιγιστικού βομβαρδισμού: οι άδειες. Μετά τον διαγωνισμό από κανάλια που δεν πήραν άδειες, από κανάλια που δεν έχουν άλλα θαλασσοδάνεια να πάρουν, από κανάλια που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει για πρώτη φορά να πληρώσουν, άνοιξε ορυμαγδός ότι η χώρα και η κυβέρνηση καταρρέει. Του έδωσα την ευκαιρία να τοποθετηθεί, αλλά προτίμησε να αποδράσει. Δεν θέλησε να λερώσει τα χέρια του ενδεχομένως γιατί του το συνέστησαν οι επικοινωνιολόγοι του ή γιατί την βρώμικη δουλειά την κάνουν άλλοι, οι καναλάρχες».

Αναφερόμενος στα θέμα της παιδείας ο πρωθυπουργός είπε στον Κ. Μητσοτάκη ότι το «πρόβλημα δεν είναι δεν είναι ότι υπερασπίζεστε την άποψη να υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια, το πρόβλημά σας είναι ότι μεροληπτείτε υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων εναντίον της δημόσιας Παιδείας».

"Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος. Είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους μαθητικούς αγώνες του '90-'91 ενάντια σε έναν αυταρχικό νόμο του πατέρα σας, όπως ήταν και τιμή μου να συμμετέχω στο φοιτητικό κίνημα, σε μια εποχή παρακμής του. Όμως αυτοί οι αγώνες πήγαν την κοινωνία μπροστά» ανέφερε σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Το πρόβλημά μας κ. Μητσοτάκη όταν με κατηγορείτε για τα δικά μου βιώματα, είναι μάλλον τα δικά σας βιώματα, γιατί μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ' έξω από δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε. Υπερασπίζεστε μόνο το ιδιωτικό».

"Το τελευταίο που θα ήθελε κανείς να κάνει θα ήταν η σύγκρουση με την Εκκλησία. Αντιθέτως" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να διευκρινίσει αν συμφωνεί με το να σταματήσουν τα Θρησκευτικά να αποτελούν μάθημα ομολογίας πίστεως.

Στη σημερινή συζήτηση για την Παιδεία «εκφράστηκαν δύο διαφορετικές οπτικές για την Παιδεία, όπως έχουμε και για την οικονομία, αποτυπώθηκαν οι απόψεις και οι θέσεις από την πλευρά εκπροσώπησης δύο διαφορετικών κόσμων: Από τη μία ο δημόσιος χώρος και η υπεράσπισή του, από την άλλη ο κόσμος της αγοράς» τόνισε ο πρωθυπουργός, αποτιμώντας τη σημερινή συζήτηση κατά την τριτολογία του.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι παρότι κατατίθενται απόψεις με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, "τα θέματα Παιδείας απαιτούν διεξοδικό διάλογο και προσπάθεια σύνθεσης".

Όπως ανέφερε, προϋποθέσεις για τον διάλογο είναι, "πρώτον, οι καθαρές θέσεις όχι διαστρέβλωση, δεύτερον, να μην αποχωρούμε από τον διάλογο και, τρίτον, να μη λειτουργούμε με μία λογική ότι θα κατεδαφίσουμε τα πάντα".

«Σας αδικεί η λογική ότι θα τα γκρεμίσετε όλα», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώνοντας.


avgi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news