facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Oι καταδρομείς που απεγκλώβισαν τον πιλότο του Απάτσι -Βραβεύτηκαν στο ΥΠΕΘΑ [εικόνες]

Παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, οι τρεις ΕΠΟΠ που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον πιλότο του ελικοπτέρου Απάτσι έπεσε κατά την διάρκεια της άσκησης, «ΣΑΡΙΣΑ 2016».
Πρόκειται για τον ΕΠΟΠ Λοχία Γεώργιο Σαπρανίδη, τον ΕΠΟΠ Λοχία Αθανάσιο Χριστοδουλάκο και τον ΕΠΟΠ Λοχία Σταύρο Τζαβαριάν,οι οποίοι έσπευσαν με την πτώση του ελικοπτέρου στο σημείο προκειμένου να διασώσουν τον κυβερνήτη ο οποίος είχε εγκλωβιστεί, και τα κατάφεραν σώζοντας του τη ζωή.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απένειμε το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στους τρεις ΕΠΟΠ της Ζ ΜΑΚ «διότι με την άμεση, αποφασιστική και αποτελεσματική επέμβαση τους συνέβαλαν στον απεγκλωβισμό του χειριστή του ελικοπτέρου ΑΗ-64D, το οποίο κατέπεσε στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΣΑ-16» πλησίον της ακτής Βρασνών στις 20 Σεπτεμβρίου 2016».
Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Θέλω να σας συγχαρώ για την εξαιρετική πράξη σας. Η ανταπόκρισή σας, με δική σας πρωτοβουλία και με βάση την εκπαίδευσή σας, να σώσετε τους πιλότους, είναι ένα παράδειγμα της ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσής σας. Θερμά συγχαρητήρια, αποτελείτε παράδειγμα για όλους μας».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news