facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

«Η Kομισιόν ζητά να κλείσουν έξι λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2018»

Τον κώδωνα του κινδύνου για ταχεία αποβιομηχάνιση της ενεργειακής λεκάνης Κοζάνης Πτολεμαΐδας Αμυνταίου, έκρουσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, από το βήμα του 16ου γενικού συμβουλίου του ″Σπάρτακου″, που είναι το πολυπληθέστερο σωματείο εργαζομένων στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ γνωστοποίησε στους δεκάδες εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι εντελώς αιφνιδιαστικά, πριν από τρεις ημέρες η Κομισιόν ενημέρωσε με επιστολή της την μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας μας στις Βρυξέλες, ότι «δεν υιοθετεί τις ενέργειες μας». Προνοήσαμε να θέσουμε στο καθεστώς των 32.000 ωρών λειτουργίας τις τέσσερις μονάδες στον ατμοηλεκτρικό σταθμό της Καρδιάς και τις δύο μονάδες του Αμυνταίου, οι οποίες λόγω παλαιότητας από το 2016 λειτουργούν σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας. Οι ενέργειες αυτές έγιναν την περίοδο που υπουργός ΠΕΚΑ ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η υιοθέτηση αυτού του σχεδίου από τον πρώην υπουργό, σημαίνει ότι οι δύο ατμοηλεκτρικοί σταθμοί που παράγουν ρεύμα από λιγνίτη, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μέχρι και το 2023, δίδοντας ανάσα όχι μόνο στην ΔΕΗ, αλλά και στην πόλη της Πτολεμαΐδας, που θερμαίνεται από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς.

Η Κομισιόν με την επιστολή της, ζητά οι παραπάνω ατμοηλεκτρικές μονάδες, να ενταχθούν στο καθεστώς λειτουργίας των 17.500 ωρών που ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2016 και όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, αυτό σημαίνει ότι «οι τέσσερις μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς και οι δύο του ΑΗΣ Αμυνταίου, με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσουν το 2018».

Κατηγόρησε ανοικτά τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, ότι βρίσκεται στην ίδια πλευρά με εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα εργοστάσια και τα ορυχεία της ΔΕΗ που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από τον λιγνίτη, αδιαφορώντας για τους χιλιάδες εργαζόμενους της περιοχής, που θα χάσουν την δουλειά τους.

Άσκησε δριμεία κριτική στην ηγεσία της ΔΕΗ, για την διαχείριση του προβλήματος με τους ξυλοδαρμούς και τους πυροβολισμούς σε εργαζόμενους της επιχείρησης, αφού δεν καταδέχτηκε να προβεί ούτε σε μια απλή μήνυση. Ενώ προειδοποίησε την κυβέρνηση και την διοίκηση της ΔΕΗ ότι «θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο την ζωή και την εργασία των εργαζομένων της επιχείρησης».

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news