facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Exit poll: To Afd ξεπέρασε τους Χριστιανοδημοκράτες

Τη δεύτερη θέση φαίνεται πως κατακτά το ξενοφοβικό και ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (Afd) στο γερμανικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας, σύμφωνα με το exit poll που ανακοινώθηκε με το κλείσιμο της κάλπης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του exit poll, οι Σοσιαλδημοκράτες έρχονται πρώτοι με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί το Afd με 21%. Στην τρίτη θέση οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Στη Βουλή επίσης, μπαίνουν το Αριστερό Κόμμα (με 12,5%) και οι Πράσινοι (οριακά, με 5%).

Αυτό είναι το 9ο περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο εισέρχεται το Afd, γεγονός που αποδεικνύει την εδραίωση του κόμματος στους πολίτες. Αφετέρου, φαίνεται πως οι Γερμανοί εξέφρασαν την αυξανόμενη δυσαρέσκειά τους έναντι της Άνγκελα Μέρκελ, κυρίως στο προσφυγικό ζήτημα, στο οποίο αντίθετα, «επένδυσε» η «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Επισημαίνεται, επίσης, πως το κρατίδιο αυτό αποτελεί την εκλογική περιφέρεια της καγκελαρίου. Σοσιαλδημοκράτες και οι Χριστιανοδημοκράτες κυβερνούσαν μαζί στο συγκεκριμένο κρατίδιο, τα τελευταία δέκα χρόνια.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news