facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Eurogroup και νέες πιέσεις προς την Ελλάδα

Συνεδριάζει σήμερα στην Μπρατισλάβα το Eurogroup, με αντικείμενο την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση περαιτέρω χρηματοδοτικής στήριξης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των θεσμών και τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την υλοποίηση των ενδιάμεσων στόχων και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης παραπέμπει στη δήλωση της Ευρωομάδας για την Ελλάδα στις 25 Μαΐου, σύμφωνα με την οποία «η πρόσθετη εκταμίευση μετά το καλοκαίρι στο πλαίσιο της δεύτερης δόσης συνδέεται με την ολοκλήρωση των οροσήμων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων, τη διακυβέρνηση των τραπεζών, τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας, καθώς και την πρόοδο στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου».

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας ο επικεφαλής της, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδωσε έμφαση στην ανάγκη η Ελλάδα να «ανεβάσει ρυθμούς και να εφαρμόσει με μεγαλύτερη ταχύτητα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ο Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε συζήτηση περί δημοσιονομικής χαλάρωσης είναι «πρόωρη».

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε πως είναι ανάγκη να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα. «Υπάρχει χρόνος ακόμη για την Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο Σόιμπλε.

Η Ελλάδα έχει ακόμα λαμβάνειν 2,8 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της δόσης του προγράμματος ύψους 10,3 δις, που συνδέεται με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Τα υπόλοιπα 7,5 δισ. ευρώ εκταμιεύθηκαν στις 21 Ιουνίου 2016.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news