facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος συμφώνησαν σε «κούρεμα» των χρεών

Πάνω από το 70% των προμηθευτών της Μαρινόπουλος, ποσοστό που αντιστοιχεί σε απαιτήσεις περίπου 400 εκ. ευρώ, συναίνεσαν στο σχέδιο διάσωσης της αλυσίδας από την Σκλαβενίτης.

Στην ουσία οι προμηθευτές συμφώνησαν σε «κούρεμα» των απαιτήσεών τους κατά 50% αλλά με εξόφληση του υπολοίπου τοις μετρητοίς και με την προοπτική ότι διατηρείται στη ζωή ο πελάτης τους, με νέα ιδιοκτησία και management εγνωσμένης αξίας.

Υπενθυμίζεται πως για να υλοποιηθεί η υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο 106 βθ, πάνω στο οποίο στηρίζεται και το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας, απαιτείται η συναίνεση του 60% των πιστωτών, στο οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ποσοστό 40% των πιστωτών που έχουν εξασφαλίσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστωτών αυτής της κατηγορίας αφορά στις τράπεζες, η συναίνεση των οποίων είναι δεδομένη.

Καθώς με τη συμφωνία των προμηθευτών πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, η Μαρινόπουλος αναμένεται να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 βθ το προσεχές διάστημα, είτε τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μηνός, είτε το πολύ μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν στελέχη της Σκλαβενίτης, οι διαδικασίες προετοιμασίας της διάσωσης εξελίσσονται ολοταχώς με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί και την απόλυτη στήριξη των τραπεζών. Σχετικά με τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν τις πρώτες ημέρες τον εφοδιασμό καταστημάτων της Μαρινόπουλος με προϊόντα από τη Σκλαβενίτης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αυτό οφείλεται στο μεγάλο αριθμό καταστημάτων ανά την επικράτεια και θα εξομαλυνθούν πολύ σύντομα.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news