facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε ο Οδυσσέας Βουδούρης -Αιχμές για σπατάλες στο προσφυγικό [βίντεο]

Δεκτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη από τη θέση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Οδυσσέας Βουδούρης» γράφει η λιτή ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου.

Για την εξέλιξη είχε προϊδεάσει ήδη τον παραιτηθέντα το μέγαρο Μαξίμου καθώς του είχε διαμηνυθεί ότι ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να απαντήσει στην επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στη συνεργασία του με τον πολιτικού του προϊστάμενο, τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βουδούρης έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή από τον περασμένο Απρίλιο αλλά έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει δραστηριότητες, καθώς ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μουζάλας με έγγραφό του προς το γραφείο του Γενικού Γραμματέα στις 3 Αυγούστου ζητά από τον Οδυσσσέα Βουδούρη να τον ενημερώνει για κάθε του απόφασή του ώστε να τις εγκρίνει, μέχρι να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ για τις αρμοδιότητες.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Ο. Βουδούρης δήλωνε ότι βρισκόταν υπό παραίτηση, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Στις ίδιες δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου» και πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον προϊστάμενό του υπουργό, Γιάννη Μουζάλα.

Μάλιστα προχώρησε στην αποκάλυψη πως η Νορβηγία ξοδεύει λιγότερα ανά πρόσφυγα, απ' ότι η Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα, ότι σε σύγκριση πληθυσμών, η Νορβηγία έχει δεχτεί περισσότερους: «Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ότι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η Νορβηγική κυβέρνηση, ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο, από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος, είναι της τάξεως των 12.000 (ευρώ). Στην Ελλάδα είναι 15.000», δήλωσε.

Υπό αυτά τα σοβαρότατα δεδομένα, λίγο νωρίτερα, ο κ. Βουδούρης είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ πως είναι «πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου», σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον κ. Μουζάλα. Σε επιστολή του προς τον υπουργό, αφού με προσεκτικές διατυπώσεις του επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα του εκχωρηθούν επισήμως αρμοδιότητες σύμφωνα με το νόμο, ο κ.Βουδούρης σημειώνει ότι πλέον οι συνθήκες είναι δραματικές, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες «και τη χώρα μας συνολικά».



Το σχόλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση Βουδούρη όπως ήταν αναμενόμενο. Του χρεώνεται ότι "έσπασε τον όρκο σιωπής". Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η σιωπή είναι χρυσός.

Ο κ. Βουδούρης είναι ελεύθερος πλέον να συνεχίσει την πολιτική του περιπλάνηση».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news