facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας, Φίλης και Καμμένος είναι θρησκευτικοί ρατσιστές λέει ο μητροπολίτης Σεραφείμ

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε χθες την έντονη αντίθεσή του με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στο μάθημα των θρησκευτικών, με στόχο όπως έχει ανακοίνωσε ο Νίκος Φίλης να γίνει «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό».

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που σε συνέντευξη του πήρε το «όπλο» του και «πυροβόλησε» κατά παντός… υπευθύνου.

Μιλώντας στον Alpha 989 κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του «και να μην 'παίζει κρυφτούλι' με τον κ. Φίλη». «Και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Πρόταγμα του κόμματος των ΑΝΕΛ είναι η διατήρηση της ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας του λαού μας. Πώς θα διατηρηθεί η ιδιοπροσωπία του λαού; Κάνοντας 'σούπα' το μάθημα των θρησκευτικών; Κρύπτεται ο Πάνος Καμμένος, συνέχισε.

Ο ίδιος είπε ότι «δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού ούτε κανενός».

Τόνισε τέλος ότι η Εκκλησία έχει έναν μόνο δρόμο, να κηρύξει τον εαυτό της σε διωγμό από την κυβέρνηση, «να προσφύγει στο ΕΔΑΔ και να καταγγείλει την κατάσταση του θρησκευτικού ρατσισμού σε βάρος της, παγκοσμίως».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news