facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αντίθετος στη χαλάρωση δημοσιονομικών κανόνων δηλώνει ο Ντάιζεμπλουμ

Αντίθετος προς τις απόψεις που τάσσονται υπέρ της χαλάρωσης των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων, εμφανίζεται ο Ολλανδός υπουργός και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζεμπλουμ, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα «Trouw», υπό τον τίτλο: «Πολύ συχνά ρίχνουμε για τα πάντα την ευθύνη στο ευρώ».

Ο Ολλανδός πολιτικός μιλάει για βελτίωση που παρουσιάζει η ευρωπαϊκή οικονομία, ωστόσο δεν παραλείπει να αναφέρει ότι «απέχουμε ακόμα πολύ από το να έχουμε ξεπεράσει όλα τα προβλήματα».

Κληθείς να σχολιάσει την συνηγορία του Γιούνκερ υπέρ μιας αποδέσμευσης των δαπανών για την παιδεία, από την «κρησάρα» του Συμφώνου Σταθερότητας, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εκφράζει σκεπτικισμό: «Δεν αρνούμαι ότι τα κράτη οφείλουν να προστατεύουν τις δαπάνες τους για την παιδεία. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι εδώ μιλάμε για λεφτά που πρέπει από κάπου να έλθουν, είτε μέσω δανεισμού, είτε από την αύξηση της φορολογίας», υπενθυμίζει.

Σύμφωνα με τον Ντάιζεμπλουμ, «θα μπορούσε να υπάρξει μια εξαίρεση για περιπτώσεις όπου συντρέχουν ειδικές συνθήκες, όπως πχ μια φυσική καταστροφή ή σεισμός με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, σαν αυτόν που συνέβη στην Ιταλία». «Σε ό,τι όμως αφορά τις δαπάνες για την παιδεία ή άλλες επενδύσεις» συνεχίζει, «δεν πρέπει να τεθούν εκτός των κανόνων». «Σε μια τέτοια περίπτωση τι νόημα θα έχει να υπάρχουν πια δημοσιονομικοί κανόνες;» διερωτάται.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news