facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση δασκάλων και καθηγητών την Πέμπτη

Τη στήριξή της στην απεργιακή κινητοποίηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων του Δημοσίου, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 12.30 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από την κυβέρνηση με το τρίτο μνημόνιο και για το χώρο της Παιδείας οδηγούν στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου και κινούνται στην κατεύθυνση της αγοραίας εκπαίδευσης και της απόσυρσης του κράτους από την υποστήριξη του μορφωτικού αγαθού.

Υποστηρίζει ότι «με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, οι επικοινωνιακές ακροβασίες του Υπουργείου, η παιδαγωγίζουσα γλώσσα που χρησιμοποιεί και το τάχα κοινωνικό πρόσημο των αλλαγών που εφαρμόζει, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια πως όλες αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στο να μειωθεί η ανά μαθητή δαπάνη του Κρατικού Προϋπολογισμού για τα Δημόσια Σχολεία, που αποτελεί κυρίαρχη δέσμευση στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα που υλοποιείται. Κι έτσι, από το Νηπιαγωγείο ως το Δημοτικό κι από το Γυμνάσιο έως το Λύκειο, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της δραματικής αποδόμησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, η συρρίκνωση του εκπαιδευτικού έργου, η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και η ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών του συνθηκών».

Υπενθυμίζεται ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ενώ η ΟΛΜΕ συμμετέχει με τρίωρη στάση εργασίας 11.00 – 14.00.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news