facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Επιτροπή Θεσμών θα καταθέσουν οι νέοι καναλάρχες και ο Νίκος Παππάς [ΒΙΝΤΕΟ]

Εν μέσω ένταση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε να κληθούν τελικά οι 4 νέοι καναλάρχες μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νικο Παππά προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με τον κανονισμό οι συνεδριάσεις θα γίνουν με βάση το άρθρο 41Α, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν δύο συνεδριάσεις, μία κάθε μήνα και ότι τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν ο πρόεδρος της Επιτροπής, τρεις βουλευτές από το πρώτο σε δύναμη κόμμα, δύο βουλευτές από το δεύτερο και ανά ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα σε δύναμη κόμματα και οι αρμόδιοι υπουργοί.



Νωρίτερα, η ΝΔ δια μέσου του Μάκη Βορίδη υποστήριξε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός κι ότι η επιτροπή θα έπρεπε να έχει εξετάσει και τα πόθεν έσχες στον διαγωνισμό.

«Εμφανίζεται ο άλλος με βοσκοτόπια τρίτου, χωρίς δεκάρα τσακιστή και του λέτε: “προχώρα…”» είπε ο Μάκης Βορίσης, κάνοντας λόγο για μείζον πολιτικό σκάνδαλο από μια κυβέρνηση που «έχει χάσει πλέον το ηθικό πλεονέκτημα».

Από την άλλη, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι η επιτροπή είναι αναρμόδια για να εξετάσει τα πόθεν έσχες. Είπε πως με το θέμα ασχολείται η δικαιοσύνη και δεν πρέπει η επιτροπή να παρεμβαίνει στο έργο της, κατηγορώντας την ΝΔ ότι έχει χάσει την ψυχραιμία της και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό ή να ζητήσει εξεταστική επιτροπή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του κατέθεσε γραπτό αίτημα για να κληθεί ο υπουργός Επικρατείας σε συνέχεια του αιτήματος της ΝΔ, το οποίο έκανε δεκτό η Πρόεδρος της Επιτροπής «ασθμαίνοντας», όπως είπε η ίδια.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news