facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ

Αντιδράσεις προκαλεί στη ΝΔ η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ για την πρόσληψη 55 συμβασιούχων (20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «στην Ε.Ρ.Τ. των 2.500 εργαζoμένων, η διοίκησή της και ο υπουργός - καναλάρχης κ. Παππάς, που θα υπογράψει την απόφαση, κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις, προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης», όπως λέει χαρακτηριστικά, ενώ επισημαίνει πως η «εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της Ε.Ρ.Τ. που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «η Ε.Ρ.Τ. θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός,και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας. Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Η ΝΔ με σημερινή της ανακοίνωση καταδικάζει την απόφαση πρόσληψης 55 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην ΕΡΤ.
Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση.
Για τη ΝΔ η ΕΡΤ πρέπει να είναι κλειστή και στο περιθώριο. Για τη ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Υπενθυμίζουμε ότι:
- το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο
- η ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατομμύρια ευρώ το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,
- η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό,
- η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές.
Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας.
Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν.

Ποτάμι: Προέχει το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Προφανώς 2.500 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ του κ. Παππά, είναι λίγοι. Γι' αυτό αποφασίστηκε να προσληφθούν άλλοι 55 συμβασιούχοι ώστε "να βγαίνει η δουλειά"», ανέφερε ανακοίνωση του Ποταμιού για το ζήτημα.

«Οσο για το λογαριασμό; Ας σφίξουν ακόμη τα ζωνάρια στα νοικοκυριά. Προέχουν τα λεφτά για το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ανέφερε ακόμη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news