facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Σοβαρές καταγγελίες από εργαζομένους του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ»

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο σχετικά με τις εξελίξεις στην τεχνική υπηρεσία του Νοσοκομείου, τη γενικότερη εικόνα διάλυσης αυτού και τέλος την ασύμφορη συμφωνία της διοίκησης με εξωτερικούς εργολάβους.

Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

Με έκπληξη και έντονο προβληματισμό πληροφορηθήκαμε, ότι στις 25/9/2016 (ημέρα Κυριακή!!!), με μονομερή απόφαση της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κας Όλγας Ιορδανίδου μετακινείται ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου κ. Δημήτριος Οικονομίδης στο Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά.

Η επίσημη αιτιολογία αφορά «αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες» του εν λόγω νοσοκομείου. Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική!

Η τεχνική υπηρεσία του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου είναι για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε οικονομική ομηρία λόγω υποχρηματοδότησης. Η στοιχειώδης υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου δεν μπορεί να υποστηριχτεί. Παράθυρα πέφτουν, πόρτες ξηλώνονται, κλιματιστικά δεν λειτουργούν (σε μέρες καύσωνα!), ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός μένει χωρίς επισκευή - συντήρηση με αποτέλεσμα πανάκριβα μηχανήματα να πέφτουν σε αχρηστία και πάρα πολλά άλλα. Η τρομερή υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει το νοσοκομείο σε λειτουργία χωρίς κανόνες ασφαλείας.

Στις συνθήκες αυτές, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας – και πολύ καλά έκανε – σεβόμενος το ΕΣΥ και το δημόσιο καθήκον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και με αλλεπάλληλα υπηρεσιακά έγγραφα προς τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ περιέγραψε τη δραματική κατάσταση και ζήτησε επειγόντως λύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αιτήματα (είναι στη διάθεση όλων) έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης για 25 (ούτε ένα, ούτε δύο) τομείς τεχνικού εξοπλισμού και έργων δεν έχουν απαντηθεί επί τρία χρόνια (από όλες τις κυβερνήσεις και από όλες τις διοικήσεις).

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα σοβαρότερο θέμα. Η σκόπιμη κωλυσιεργία για το πολυσυζητημένο θέμα των πλυντηρίων. Το νοσοκομείο και το ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί και δίνει 180.000 ευρώ το χρόνο στον εξωτερικό εργολάβο για τον καθαρισμό-αποστείρωση του ιματισμού, και φέρνει διάφορα προσχήματα για να μη δώσει 30.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της επέκτασης του εξοπλισμού των πλυντηρίων του ΑΤΤΙΚΟΥ, ώστε να λυθεί το πρόβλημα σε μόνιμη βάση.

Εξιλαστήριο θύμα γι’ αυτή την κατάσταση βρέθηκε – ποιος άλλος – ο διευθυντής και κατ’ επέκταση όλοι οι συνάδελφοι της τεχνικής υπηρεσίας, που τους λένε τεμπέληδες, ανίκανους και μη «συμμορφούμενους με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες». Με καταφανή αυταρχισμό και εκδικητικότητα διώκεται επειδή μίλησε, επειδή δεν «σιώπησε».

Το σωματείο εργαζομένων καταγγέλλει τον αυταρχισμό της 2ης ΥΠΕ, την οικονομική ασφυξία του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου, το συμβιβασμό με τα εργολαβικά συμφέροντα, την απαξίωση των συναδέλφων τεχνικών, την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση μέσω της διάλυσης!

Δεν θα συμβιβαστούμε! Δεν θα υποκύψουμε!
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση του ΑΤΤΙΚΟΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας.
- Να φύγουν τώρα όλοι οι εργολάβοι από το ΕΣΥ.
- Να επανέλθει στα καθήκοντά του ο διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας και να αρθεί η δίωξή του.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news