facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το υπουργείο Παιδείας καταργεί τις απογευματινές δράσεις στα ιδιωτικά σχολεία

Τέλος στις απογευματινές δράσεις των ιδιωτικών σχολείων, όπως ενισχυτική διδασκαλία, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, βάζει με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Στην εγκύκλιο το υπουργείο μεταξύ άλλων ορίζει ότι «οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υποχρεούνται να ελέγχουν το ωρολόγιο πρόγραμμα των ιδιωτικών σχολείων, τις παρεκκλίσεις του και τις πρόσθετες προαιρετικές δράσεις, καθώς και τα διοριστήρια των εκπαιδευτικών που απασχολούνται σε αυτά, προκειμένου να αποφευχθεί η κατά παράβαση του νόμου μείωση των ωρών απασχόλησης των εκπαιδευτικών και η αδήλωτη εργασία»

Η εγκύκλιος, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» θα προσβληθεί δικαστικώς από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων, ώστε να ακυρωθεί ο νόμος. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου σημειώνει μεταξύ άλλων: «Με τη λήξη της διετίας, οι συμβάσεις μετατρέπονται αυτοδικαίως σε αορίστου χρόνου. Σε αυτή την περίπτωση ο εκπαιδευτικός ουσιαστικά μονιμοποιείται, αφού η διαδικασία απομάκρυνσης περνάει από Υπηρεσιακό Συμβούλιο και σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο προτεινόμενος για απόλυση εκπαιδευτικός υπηρετεί κανονικά στο σχολείο».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας, όπως υπογραμμίζει η «Καθημερινή», τονίζει πως με την κατάργηση των δράσεων ελέγχεται η αδήλωτη εργασία και προστατεύεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και η εργασιακή θέση των εκπαιδευτικών.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news