facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

«Πράσινο φως» για να συνεχιστούν οι έρευνες για τον Μπεν

Συνεχίζονται κανονικά οι έρευνες των Βρετανών ερευνητών στο χωράφι που βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι 2000 ετών καθώς δόθηκε, σύμφωνα με το βρετανικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην Κω, η απαραίτητη άδεια για να προχωρήσουν οι ανασκαφές στο σημείο. 

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής δημιουργήθηκε στο νησί μία μικρή αναστάτωση αφού ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στο οποίο βρίσκεται το αγροτόσπιτο όπου διέμενε ο Μπεν με την οικογένειά του 25 χρόνια πριν, εξέφρασε τις αμφιβολίες αναφορικά με τις έρευνες λόγω της αρχαίας ανακάλυψης. 



Οι Βρετανοί αξιωματικοί, όμως δεν θέλησαν να βάλουν στοπ στις ανασκαφές τουλάχιστον μέχρι να δοθεί εντολή από τις αρμόδιες αρχές, όπως και έγινε αφού με εισαγγελική εντολή διακόπηκαν για κάποιες ώρες οι έρευνες στο χωράφι.

Ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έρευνες αυτή την ώρα συνεχίζονται κανονικά αφού δόθηκε η απαραίτητα άδεια από τις αρμόδιες Αρχές. 

«Χθες ανακαλύψαμε κάποιους αρχαίους τάφους στην περιοχή την οποία ερευνούμε. Λόγω αυτής της ανακάλυψης, έπρεπε να γίνουν σήμερα κάποιες συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές και τον ιδιοκτήτη έτσι ώστε να διασφαλιστεί το συγκεκριμένο σημείο. Την ώρα των συζητήσεων τα μέλη της ερευνητικής μας ομάδας επικεντρώθηκαν στο δεύτερο σημείο που επιθυμούμε να ερευνήσουμε. Οι συζητήσεις ευοδώθηκαν και είμαστε πάλι εδώ στο σημείο και οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε από τη μεριά του, ο επικεφαλής των Βρετανών ερευνητών, Τζον Κάζινς.






protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news