facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Διεθνές σχέδιο δράσης για τον εντοπισμό φοροφυγάδων

Κοινό σχέδιο δράσης για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων σε ολόκληρο τον κόσμο με αφορμή τα ευρήματα από τα Panama Papers συμφώνησαν εισαγγελείς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ που συναντήθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στη Χάγη.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι οικονομικοί εισαγγελείς και εισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση με τη βοήθεια κυρίως της τεχνογνωσίας των εκπροσώπων των ΗΠΑ και της Γερμανίας αποφασίστηκαν τρόποι με τους οποίους αποκωδικοποιούνται οι μυστικοί λογαριασμοί των «υψηλών» πελατών τραπεζών στην Ελβετία, αλλά κυρίως σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, που κρύβουν πίσω καταθέσεις εκατομμυρίων δολαρίων από μαύρα χρήματα μιζών από προμήθειες, κυρίως των κρατών, του Δημοσίου δηλαδή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δεκάδες έλληνες δικαιούχοι.

Νέα στοιχεία από τα Bahamas Leaks

Στο μεταξύ αγώνα δρόμου πραγματοποιούν οι έλληνες εισαγγελείς προκειμένου να εκμεταλλευθούν τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι δημοσιογράφοι της διεθνούς ομοσπονδίας ICIJ, γνωστά και ως Bahamas Leaks.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 70 έλληνες περιέχονται στη συγκεκριμένη λίστα. Οι εμπλεκόμενοι είναι πρωταγωνιστές σε τραπεζικά σκάνδαλα, ενώ μεταξύ τους εντοπίζεται πατέρας και γιος που φυγοδικούν από τον Μάρτιο του 2013, όταν είχαν κληθεί να καταθέσουν για συγκεκριμένο τραπεζικό σκάνδαλο.

Αίσθηση προκαλεί επίσης ο εντοπισμός εμπλεκομένου σε σκάνδαλο προμηθειών του υπουργείου Αμυνας, ο οποίος φέρεται ότι έχει αυτοκτονήσει σε χώρα πολύ μακριά από την Ελλάδα.

Μεταξύ των υπεράκτιων εταιρειών που είχαν ιδρυθεί ειδικά για να κρύψουν τις μίζες από τα εξοπλιστικά εντοπίζονται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και εταιρείας που ιδρύθηκαν την περασμένη δεκαετία, αλλά λειτουργούσαν μέχρι και πέρυσι, γεγονός που δεν συνηθίζεται στις υπεράκτιες που ιδρύονται ειδικά για να κρύψουν τις δωροδοκίες.

Συγκεκριμένη μάλιστα off shore που ήταν ενεργή έως πρόσφατα αφορά διαδρομή 1 εκατ. ευρώ που διακινήθηκε σε ανώτατο αξιωματούχο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news