facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινό ευρωπαϊκό νόμο για την ανεργία προτείνει ο Πιτέλα

Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πλαισίου για όσους πολίτες βρίσκονται σε μερική απασχόληση, καθώς και ενός ευρωπαϊκού νόμου που να αντιμετωπίζει το θέμα της ανεργίας για το σύνολο των χωρών της ΕΕ, ζητά ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

Ο κ. Πιτέλα μίλησε κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο ξεκίνημα των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών του ΕΚ αναφέρθηκε και στις προσδοκίες της πολιτικής του ομάδας σχετικά με τις αυριανές εξαγγελίες του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, κατά την ομιλία του για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Σοσιαλιστές ζητούν τον διπλασιασμό των πόρων του επενδυτικού πακέτου «Γιούνκερ» και την παράταση για την επόμενη τριετία (2017-2020). Ωστόσο, πέρα από την ενίσχυση και συνέχιση του πακέτου, ο κ. Πιτέλα μίλησε και για ανάληψη μεγαλύτερου ρίσκου στο πεδίο των επενδύσεων, καθώς και περισσότερη ελαστικότητα στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οι Σοσιαλιστές της Ευρωβουλής ζητούν ακόμα την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων, την προώθηση συνεργασιών με χώρες της Αφρικής, καθώς και την καθιέρωση κοινής ευρωπαϊκής άμυνας και απάντησης κατά της τρομοκρατίας.

«Θέλουμε να γίνουμε και πάλι το πολιτικό κίνημα που έχει την κοινωνική ισότητα στο DNA της», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών, τονίζοντας ότι σκοπός τους είναι να αντιμετωπίσουν τον φιλελευθερισμό που άφησε πίσω η εποχή Μπαρόζο.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news