facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Σχεδιάζουν τη λειτουργία κέντρου μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου

Επανέρχεται στο σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών η λειτουργία του κέντρου μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου, ως προσωρινού χώρου φύλαξης μεταναστών και προσφύγων που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, τόνισε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" της Χίου.

Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του κόσμου ενώ σημείωσε, ότι ο αριθμός των 3.500 προσφύγων που υπάρχει στο νησί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση - «Ο αριθμός που μπορούμε να δεχτούμε εδώ είναι 1.000 με 1.100 άτομα», ανέφερε χαρακτηριστικά - αλλά άμεση λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει, αφού όπως είπε για να φύγουν από το νησί πρέπει να έχουν δημιουργηθεί τα προαναχωρησιακά κέντρα, για τα οποία θεωρεί ότι η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η αναφορά του ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο ζήτημα της έλλειψης συντονιστή για το προσφυγικό στο νησί, ενώ έβαλε κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασύλου, που δεν στήριξε, ως όφειλε, με προσωπικό, την υπηρεσία Ασύλου. «Ενώ ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε καθημερινά διεκπεραίωση 50 - 60 αιτημάτων, σήμερα διεκπεραιώνονται μόνο 15, αριθμός που το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί αστείος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κατά τ' άλλα δήλωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες του κόσμου, χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ανεξέλεγκτη, ενώ σε αναφορά του για το ρόλο των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εξέφρασε την προσωπική άποψη, ότι σ' ένα μεγάλο βαθμό δεν επιθυμούν την απομάκρυνση των προσφύγων από το νησί.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news