facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Εργατικό Κέντρο Χίου προς Τσίπρα: Να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των προσφύγων στο νησί

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, το Εργατικό Κέντρο Χίου ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί άμεσα λύση για τη στέγαση των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί.

Στην επιστολή, το Εργατικό Κέντρο κάνει αναφορά στις «σκηνές απείρου κάλλους που ζήσαμε στις 21 Οκτωβρίου όταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εκατοντάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, που φιλοξενούνταν στις πρόχειρες δομές της πόλης μας βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι κάτω από την καταρρακτώδη βροχή».

Για αυτό, σημειώνει ότι περιμένει τις ενέργειες του πρωθυπουργού, προκειμένου να δοθεί άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα αυτό και να μετεγκατασταθούν οι πρόσφυγες σε δομές κατάλληλες που θα πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές προκειμένου «να αποφευχθούν οι περσινές δραματικές εικόνες καθώς επίσης και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης όλων των απαραίτητων εγγράφων ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν ή στις χώρες που πρέπει».

Στο μεταξύ, ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, σχολίασε με τη φράση «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει ως Κέντρο Φύλαξης παραβατικών μεταναστών ο διαμορφωμένος χώρος στο Μερσινίδι.

«Αν αυτός ο χώρος λειτουργήσει προσθετικά με τους υπάρχοντες στη ΒΙΑΛ και τους καταυλισμούς στη Σούδα και το ΔΗΠΕΘΕ, αυτό θα είναι αρνητικό για το νησί μας», τόνισε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο Ράδιο «Αλήθεια» της Χίου.

Ακόμη, χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, σημειώνοντας ότι δεν έχει δημιουργήσει τα απαιτούμενα προαναχωρησιακά κέντρα για να αποφορτιστεί η κατάσταση στα νησιά. Υπογραμμίζοντας ότι η Χίος, με βάση τον πληθυσμό της, δεν μπορεί να δεχτεί πάνω από 500 μετανάστες, καυτηρίασε την έλλειψη συντονιστή στο νησί, ζήτημα που είχε επισημάνει από τον Οκτώβρη του 2015 στον υπουργό Γιάννη Μουζάλα.

«Ο λαός λέει απλά: Τα ζώα μου αργά. Αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα θα φτάσουμε μέχρι το Δεκέμβρη τους 8.000 μετανάστες στη Χίο», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news