facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Τι είπε ο Σπίρτζης για ΟΑΣΘ και καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

"Εάν η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρνηθεί την πρότασή μας για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες γι' αυτό και θα επιταχυνθούν οι λύσεις που έχουμε σχεδιάσει".

Αυτό δήλωσεσήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στην 81η ΔΕΘ. Δεν διευκρίνισε ωστόσο, παρότι ερωτήθηκε, ποιες λύσεις προωθούνται σε περίπτωση άρνησης της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ν' αποδεχτεί την πρόταση που το υπουργείο κατέθεσε προ ημερών.

Την περασμένη Πέμπτη, ο κ.Σπίρτζης έθεσε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ δεσμευτικό πλαίσιο για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την κάλεσε να δώσει τελική απάντηση επί της συγκεκριμένης πρότασης το ταχύτερο δυνατόν. Βάσει της πρότασης αυτής, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ, η πλευρά του Δημοσίου αναλαμβάνει να προκαταβάλλει την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση), του επόμενου μήνα και των κοινωνικών αντισταθμισμάτων του υπουργείου Παιδείας. Αυτό όμως, υπό την αυστηρή προϋπόθεση, ότι τα χρήματα θα αποδοθούν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.

"Κάναμε μια πρόταση και περιμένουμε απάντηση από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, σε σχέση με την απόδοση στους εργαζόμενους των δεδουλευμένων, που απαράδεκτα και αδικαιολόγητα δεν έχει αποδώσει η διοίκηση. Δεν μπορεί ένας ιδιωτικός οργανισμός να έχει λάβει ώς επιχορήγηση από το 2009 έως σήμερα πάνω από 1 δισ. ευρώ κι αυτή να γίνεται ουσιαστικά κέρδος για τους μετόχους και να μη δίνονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους" σημείωσε ο κ.Σπίρτζης. Πρόσθεσε δε ότι μέχρι στιγμής ο ΟΑΣΘ δεν έχει στείλει επισήμως στον ίδιο απόρριψη της πρότασης που κατατέθηκε από πλευράς του υπουργείου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news