facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ετοιμάζουν μηνύσεις κάτοικοι Σιδηρούντας της Χίου μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Τη δικαστική οδό παίρνουν οι κάτοικοι της Σιδηρούντας Χίου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο για την καταστροφική πυρκαγιά του προηγούμενου μήνα που είχε ως αποτέλεσμα να καούν τρεις άνθρωποι στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το χωριό.

Το απόγευμα της Τετάρτης δεκάδες κάτοικοι του χωριού Σιδηρούντα συγκεντρώθηκαν προκειμένου να καταθέσουν τις κοινές τους εμπειρίες από την πυρκαγιά αλλά και να ενημερωθούν από πρώτο χέρι όσοι απουσίαζαν από το χωριό τις ημέρες της τεράστιας πυρκαγιάς.

Κοινό συμπέρασμα όσων έζησαν την πυρκαγιά από κοντά ήταν η παντελής έλλειψη συντονισμού και μία σειρά γεγονότων που, όπως είπαν, είχαν ως αποτέλεσμα μία συμπολίτισσά μας να δίνει μάχη για τη ζωή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Όπως ειπώθηκε «οι αρχές έδρασαν αφού πλέον το χωριό είχε παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς κανένας να τους προειδοποιήσει ή να τους κατευθύνει για το αν έπρεπε ή όχι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Οι ίδιοι κατήγγειλαν μία σειρά περιστατικών που σύμφωνα με τους ίδιους είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, κάτι που θα επιδιώξουν να φανεί και μέσα από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης του χωριού, τα άτομα που έζησαν την πυρκαγιά και βρίσκονταν μέσα στη Σιδηρούντα το βράδυ της 25ης Αυγούστου θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά.

politischios

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news