facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Περίεργο περιστατικό στη Νέα Υόρκη με έλληνες δημοσιογράφους και τον Ν. Παππά

Περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και δυο ελλήνων δημοσιογράφων, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των δυο πλευρών.

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου στο Μανχάταν», ανέφερε αργά το βράδυ της Κυριακής σε δήλωσή του ο δημοσιογράφος του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης, αναφερόμενος στην είδηση ότι δύο έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη, με την κατηγορία της πλαστογραφίας, είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα.

Η δήλωση του δημοσιογράφου Δημήτρη Σουλτογιάννη

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς μου στο Μανχάταν, απλά και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερα άφιξη του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά.

»Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο Θάνο Δημάδη από τον Alpha στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. (Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 3μμ τοπική).

»Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!....

»Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στη δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... "λευκή ατζέντα"... Προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

Ανάρτηση στο facebook του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη

Σε ανάρτηση για το περιστατικό προέβη και ο δημοσιογράφος του Alpha Θάνος Δημάδης, συνοδεύοντάς την μάλιστα με μία φωτογραφία του, στην οποία εικονίζεται να φορά περούκα και καπέλο. Ο δημοσιογράφος αναφέρει ειδικότερα:

«Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση (…) Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου».

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται».

Η δήλωση του υπουργού Επικρατείας

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία.

Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Νωρίτερα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε μεταδώσει ότι δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha συνελήφθησαν να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του έλληνα Πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο, ο υπουργός Επικρατείας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη σημερινή Σύνοδο του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news