facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Το γερμανικό ΥΠΕΞ ανασκευάζει: Η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει

Στην αρχή, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επέδειξε προσήλωση στην αρχή της ουδετερότητας η οποία ευλόγως μεταφράστηκε σε ουδετεροφιλία του Βερολίνου υπέρ της Άγκυρας, αφού ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ αρνήθηκε να απαντήσει αν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος ανήκουν στην Ελλάδα!

Η τοποθέτηση του Μάρτιν Σέφερ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων προκάλεσε σάλο και έπειτα από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις -οι οποίες ακολούθησαν κατά πως φαίνεται- εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισε ότι για το Βερολίνο «η συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει».

Η αρχική δήλωση του εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συνθήκη της Λωζάνης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, σημείωσε: «Δεν γνωρίζω τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Δεν θέλω να αμφισβητήσω ότι το είπε. Για τη γερμανική κυβέρνηση μπορώ μόνο να πω γι' αυτό ότι μας είναι γνωστό πως υπάρχουν διαφορές εδώ και καιρό, εδώ και δεκαετίες, διαφορές απόψεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Η γερμανική κυβέρνηση είναι της άποψης ότι αυτές οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και κατά τα άλλα απέχει μίας έκφρασης άποψης και σίγουρα δεν θα πάρει το μέρος κανενός».

Σε επισήμανση ότι ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε σε νησιά και όχι σε σύνορα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε: «Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Ερντογάν και δυστυχώς δεν μου είναι δυνατό να αντιδράσω σε αυτό». Ερωτηθείς, δε, εάν η Λέσβος, η Χίος και η Λήμνος είναι ελληνικά νησιά, ο Μάρτιν Σέφερ απάντησε: «Επαναλαμβάνω αυτό που είπα».

Ανασκευάζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών: «Η συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει»

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Μάρτιν Σέφερ για τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι η συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί ήττα για την Τουρκία και πρέπει να αναθεωρηθεί, το Βερολίνο επιχειρεί να ανασκευάσει τη αρχική τοποθέτηση του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διευκρινίζοντας προηγούμενη δήλωση, σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Από τη σκοπιά της γερμανικής κυβέρνησης, η Συνθήκη της Λωζάνης εξακολουθεί να ισχύει».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news