facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Πέρασαν τον έλεγχο πόθεν έσχες οι τέσσερις καναλάρχες

Πετυχημένη ήταν η διαδικασία εξέτασης από την αρμόδια επιτροπή της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000 ευρώ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΕ.

Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Με την υπ' αρ. 239/9-9-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης (ΑΔΑ: 7Φ2Ξ465ΙΧΦ-9ΑΛ), ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδειοδότησης παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με την οποία ανακηρύχθηκαν ως οριστικοί υπερθεματιστές οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα € 43.600.000,00.

2. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα € 52.600.000,00.

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα € 75.900.000,00.

4. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.), με τίμημα €73.900.000,00.

Στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης.

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000€ και σε δεκαπέντε μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση.»

ΝΔ: Αντί να δώσουν τα πόθεν έσχες, αρκούνται σε μια δήλωση

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες.

Ο διαγωνισμός παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, εξελίσσεται σε βατερλό του κ. Παππά και μνημείο αδιαφάνειας της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Αντί να δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών, αρκούνται σε μια απλή δήλωσή τους ότι καλύπτουν το τίμημα που πλειοδότησαν για να λάβουν μια από τις τέσσερις άδειες.

Η διαφάνεια αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη μάχη κατά της διαπλοκής με την οποία η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι είναι ένα και το αυτό.

Οι πολίτες απαιτούν από την Κυβέρνηση και τον κ. Παππά, να αποδεχθούν το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να προσκομίσουν το σύνολο των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα οποία να αποδεικνύεται η νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων τους.

Αρκετά πια με τα αστεία.

Κανείς δεν ανέχεται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι πολίτες να μένουν στο σκοτάδι».

ΝΔ: Τι φοβάται ο Παππάς και δεν φέρνει στα στοιχεία στη Βουλή;

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει:

«Ο κ. Παππάς έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για να μην δώσει στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των 4 υπερθεματιστών, όπως ζητάνε οι πολίτες.

Είναι καθήκον της Νέας Δημοκρατίας να αγωνιστεί για την πολυφωνία και την αχειραγώγητη ενημέρωση των πολιτών. Είναι υποχρέωση Δημοκρατίας.

Γι' αυτό:

1. Θα καταργήσει τον νόμο που θέλει να επιβάλει τον ολοκληρωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην ελεύθερη ενημέρωση

2. Θα φέρει τον υπουργό - καναλάρχη μαζί με τους 4 υπερθεματιστές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να ελεγχθεί ενδελεχώς η προέλευση των χρημάτων που προσφέρθηκαν και να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του δημοσίου. Τι φοβάται ο κ. Παππάς και δεν έρχεται στην Επιτροπή της Βουλής; Τι έχει να κρύψει;

Το επαναλαμβάνουμε με δύναμη. Δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι πολίτες τους έχουν καταλάβει.

Στο λεξικό πλέον, Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και διαπλοκή είναι συνώνυμα».

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news