facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Ξένος Τύπος: Η ελληνική κυβέρνηση ξεπουλά την ιδιωτική τηλεόραση

Για ξεπούλημα της ιδιωτικής τηλεόρασης κάνει λόγο η αυστριακή εφημερίδα "Wiener Zeitung" την ώρα που η γερμανική “Tagespiegel" διερωτάται αν η κυβέρνηση Τσίπρα θα βάλει τέλος στην διαπλοκή καθώς η προσπάθειά αυτή δεν χαρίζει στον Έλληνα πρωθυπουργό ένα success story.

Wiener Zeitung

«Ξεπούλημα της ιδιωτικής τηλεόρασης», είναι ο τίτλος άρθρου της αυστριακής εφημερίδας " Wiener Zeitung", το οποίο αναφέρει:

"Εύποροι υποψήφιοι μονομαχούν για τέσσερις άδειες. Οι προσφορές γίνονται σε "βήματα" των 500.000 ευρώ. Η ιστορική δημοπρασία έχει προετοιμαστεί με μεγάλη προσοχή. Κύριος στόχος να αποφευχθεί πάση θυσία μια αθέμιτη συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων στη διαμόρφωση των προσφορών. Στην Αθήνα θυμούνται με δυσφορία πως αναθέτονταν παλαιότερα δημόσια έργα. Οι μεγαλοεργολάβοι είχαν συνάντηση την μέρα της ανάθεσης των έργων σε καφέ απέναντι από το αρμόδιο υπουργείο και είναι πολύ πιθανό ότι δεν μιλούσαν μόνο για τον καιρό"...

Tageszeitung

"Οι βαρόνοι των ΜΜΕ εξυπηρετούσαν με τα κανάλια τους διαφορετικά συμφέροντα από την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, γράφει η εφημερίδα "Tageszeitung" σε άρθρο της υπό τον τίτλο: "Το τέλος της διαπλοκής".

"Τα συνήθως ελλειμματικά τηλεοπτικά προγράμματα λάμβαναν γενναιόδωρα τραπεζικά δάνεια ακόμα και χωρίς εγγυήσεις. Κάποιες φορές μάλιστα οι μεγιστάνες… ξεχνούσαν να τα αποπληρώσουν. Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ έλαβαν συνολικά τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Ως αντάλλαγμα υποστήριζαν απροκάλυπτα τα κόμματα που έφθασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Η τριγωνική σχέση που ανάγεται στο 1989, τη χρονιά γέννησης της ιδιωτικής τηλεόρασης, βαφτίστηκε διαπλοκή. Διαπλοκή μεταξύ μεγιστάνων, διεφθαρμένων τραπεζών και του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Όλα αυτά, υποτίθεται, ότι θα τελειώσουν τώρα. Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να έχει αντίρρηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επιδιώκει να βάλει επιτέλους τάξη στα πράγματα με τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Η δημοπρασία είναι τομή οικονομικά και πολιτικά, αλλά και στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Από μόνο του όμως το γεγονός αυτό δεν χαρίζει στον Τσίπρα ένα success story. Απαιτείται μόνιμη διαφάνεια και μια ανεξάρτητη και ενδελεχής εποπτεία για να μην υπάρξει νέα διαπλοκή. Οι καλές προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν αρκούν. Εκεί όμως που υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος. Ακόμα και στην Ελλάδα», καταλήγει το σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news