facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Παράταση 5 ημερών για να κλείσουν τα προαπαιτούμενα έδωσε το EuroWorkingGroup

Παράταση πέντε ημερών ζήτησε και έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από το EuroWorkingGroup προκειμένου να διευθετηθούν, μέσα στο επόμενο διάστημα, οι τρεις εκκρεμότητες που απομένουν.

Στη συνεδρίαση του EWG, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημέρωσαν για την εφαρμογή των 12 προαπαιτούμενων, ενώ παράλληλα έγινε σαφές από την ελληνική πλευρά πως τα υπολειπόμενα τρία προαπαιτούμενα θα εκπληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Ρέγκλινγκ ενημέρωσε το EWG για την πορεία των τεχνικών εργασιών σε ό,τι αφορά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Θεωρείται πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί έκτακτο EuroWorkingGroup, το πολύ μέχρι το πρωί της 10ης Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει το Eurogroup, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι εκκρεμότητες που απομένουν είναι η προκήρυξη για τη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως εφόσον ρυθμιστούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου θα είναι σε θέση να αποφασίσει για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ.

Σήμερα εξάλλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με στελέχη του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Λουξεμβούργο, και κατέθεσε προτάσεις για την καλύτερη συνεργασία της κυβέρνησης με την Κομισιόν, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, ανάπτυξη 2,7% θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017, που κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου, με τους επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα να επιστρέφουν για να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news