facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

10 Τούρκοι διέφυγαν χθες το πρωί στη Ρόδο – Δηλώνουν οπαδοί του Φ. Γκιουλέν

10 Τούρκοι υπήκοοι, που δηλώνουν οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθησαν χθες το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου στα Στεγνά!

Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο άνδρες, δύο γυναίκες και 6 παιδιά, που αφίχθησαν παρανόμως στο νησί με σκάφος και εντοπίστηκαν περί ώραν 06.00 από κατοίκους της περιοχής, που ενημέρωσαν την αστυνομία.

Αρχικώς υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες πλην όμως μετά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι όλοι έφεραν τουρκικά διαβατήρια και μάλιστα δύο εξ’ αυτών είχαν και βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και όπως υποστηρίζουν, είναι ο τελικός σταθμός τους.

Οι ενήλικες δήλωσαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί άσυλο, υποστηρίζοντας ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα, ενώ περαιτέρω έκαναν γνωστό ότι στις προθέσεις τους είναι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου έχουν σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ θα κινηθεί η διαδικασία αποχής από την δίωξή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί η Υπατη Αρμοστία Προσφύγων, ενώ άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των αιτημάτων τους για άσυλο.

Σημειώνεται ότι περίπου για ένα μήνα παραμένουν κρατούμενοι στη Ρόδο ακόμη τρεις Τούρκοι οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους.

Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική», πρόκειται για δύο καθηγητές και έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εργαζόταν στο δημόσιο.

Ολοι τους, όπως ισχυρίζονται, συνδέονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν διώξεις στην Τουρκία.
Οι συνεντεύξεις τους για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου έχουν οριστεί για τις 21/9, 27/9 και 3/10.

Εκκρεμούν εξάλλου και οι συνεντεύξεις των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην πατρίδα τους.

dimokratiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news