facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

1.000 ευρώ οι νέες επιβαρύνσεις για μίσθωση ή πώληση ακινήτου

Σε τουλάχιστον 1.000 ευρώ κατά μέσον όρο ανέρχονται οι επιβαρύνσεις που θα πρέπει να υποστούν υποχρεωτικά όλοι οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μισθώσουν ή να πωλήσουν το ακίνητό τους, χωρίς μάλιστα στο παραπάνω ποσό να υπολογίζονται οι φόροι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, αυτό προκύπτει από την προσθήκη τριών επιπλέον εγγράφων και πιστοποιητικών που θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε ακίνητο, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, Περιβάλλοντος για τον «Έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος».

Μεταξύ των εγγράφων είναι και η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί από όλους τους κατόχους ακινήτων ανεξαιρέτως εντός πέντε ετών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς φορέων του κλάδου, η έκδοσή της θα απαιτήσει περί τα 300-400 ευρώ ως αμοιβή για τον μηχανικό.

Σε παρέμβασή του μάλιστα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας, αναφέρει ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου συνιστά την εφ' όρου ζωής οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων και αν ο ιδιοκτήτης αμελήσει να την εκδώσει, το ακίνητο θα θεωρείται αυθαίρετο.

Παράλληλα, η ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) τονίζει ότι «η ρύθμιση δημιουργεί νέο λαμπρό πεδίο δόξας της διαφθοράς, έχει μηδενική πρακτική χρησιμότητα για την κοινωνία και αποκλειστικό στόχο να βρεθούν τρόποι απασχόλησης και οικονομικής ενίσχυσης των μηχανικών».

Σημειώνεται δε ότι τα επιπλέον έγγραφα συνεπάγονται και μεγαλύτερη γραφειοκρατία.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news