facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Π. Ψυχάρης: Δεν θα κλείσει το Mega

Την εκτίμηση ότι το Mega δεν θα «κλείσει» αλλά ότι θα συνεχίσει να εκπέμπει μέσω δορυφόρου, μέσω ίντερνετ, Digea ή αλλού, έκανε ο διευθ. σύμβουλος του ΔΟΛ Παναγιώτης Ψυχάρης, επισημαίνοντας πως ακόμη οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.

«Το Mega θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα, το από πού θα εκπέμπει είναι άλλο θέμα», είπε ο κ. Ψυχάρης.

«Είναι στενάχωρο για τη χώρα μας, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα συζητάμε για άδειες, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη συντελείται επανάσταση μέσω του ίντερνετ. Η τηλεόραση είναι ένα απαρχαιωμένο μέσο που απευθύνεται σε ηλικιωμένους περισσότερο. Το παιχνίδι πάει αλλού πλέον και αυτό το βλέπουν οι διαφημιστές. Το μέλλον της τηλεόρασης είναι γνωστό. Το Mega μπορεί να μεταλλαχτεί σε έναν άλλο πάροχο, που να εκπέμπει με έναν άλλο τρόπο», είπε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι το κύριο έσοδο του Mega είναι η διαφήμιση, ωστόσο τα έσοδα του καναλιού έπεσαν πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης.



Ένταση με Ηλία Κασιδιάρη

Λίγη ώρα αργότερα, προκλήθηκε μικρή ένταση μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ψυχάρη. Ο βουλευτής της Χ.Α ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας ψεύδεται όταν λέει ότι η «Τηλέτυπος» δεν χρωστάει τίποτα, γιατί οι τραπεζίτες που κατέθεσαν στην επιτροπή είπαν ότι έχουν καταγγελθεί τα δάνεια του ΔΟΛ.

«Θα πρέπει τα πρακτικά της συνεδρίασης να σταλούν στις Αρχές, στον εισαγγελέα και να αποφασίσουν αν θα ασκήσουν διώξεις», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό επειδή ο μάρτυρας δεν απάντησε στο ερώτημα πώς ο ΔΟΛ κατάφερε να συνάψει δάνεια σε περίοδο που οι τράπεζες δεν χορηγούσαν δάνεια.

Επίσης, σε υψηλούς τόνους ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για οικονομικό σκάνδαλο.

Ο Π. Ψυχάρης για τον «Τηλέτυπο»

«Για τον “Τηλέτυπο” υπήρξε εμπλοκή λόγω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και οι τράπεζες φοβήθηκαν και ζήτησαν τα χρήματά τους» είπε ο Παναγιώτης Ψυχάρης, τονίζοντας πως αν δεν είχε γίνει αυτό θα πληρώνονταν κανονικά οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε «τεχνικές» τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. «Στόχος μας είναι η αύξηση μετοχικού αλλά γι' αυτό δεν ευθυνόμαστε μόνον εμείς», είπε.

Επίσης ανέφερε ότι «οι τράπεζες έχουν παρακρατήσει άτυπα 24 εκατ. ευρώ του “Τηλέτυπου”, αν δεν είχε γίνει αυτό θα είχαν πληρωθεί όλα και τα δάνεια θα ήταν ενήμερα και τυπικά».

Ακόμη είπε ότι έχουν δοθεί περίπου 130 εκατ. ευρώ σε τόκους στις τράπεζες για ένα δάνειο μικρότερο των 100 εκατ. ευρώ και υποστήριξε πως όλα τα δάνεια του ΔΟΛ είναι εξυπηρετούμενα.

«Αν ήμασταν κακοπληρωτές, οι τράπεζες θα είχαν λιγότερα έσοδα. Αλλάξαμε το δάνειό μας, που ήταν χωρίς εγγυήσεις και το κάναμε με εγγυήσεις την Ταινιοθήκη» και υποστήριξε: «Ο ”Τηλέτυπος” είναι μια υγιής εταιρεία, λόγω των ειδικών συνθηκών οι τραπεζίτες τράβηξαν τον διακόπτη.

Ο “Τηλέτυπος” έχει λάβει περίπου 86 εκατ. ευρώ από τα οποία έχουν ήδη πάρει οι τράπεζες τα 24 εκατ. και αν πουλήσουμε και την Ταινιοθήκη θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε πλήρως".

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news