facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

DW:Διαψεύδονται τα περί επαναπροώθησης προσφύγων στην Κρήτη

Σε γραπτή του απάντηση προς τη Deutsche Welle o εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών διαψεύδει τα περί επαναπροώθησης 3.000 προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη στη βάση του Δουβλίνου ΙΙΙ.
Στο υπουργείο Εσωτερικών παρέπεμψε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BaMF) ερώτημα που κατέθεσε η Deutsche Welle για τα περί μετεγκατάστασης 3.000 προσφύγων από τη Γερμανία στην Κρήτη στη βάση του Δουβλίνου ΙΙΙ.
Σε γραπτή του απάντηση προς τη DW o εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Γιοχάνες Ντίμροτ παρέπεμψε με τη σειρά του στα όσα είπε ο ίδιος νωρίτερα σήμερα στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου πώς σχολιάζει τις πληροφορίες ελληνικών μέσων ενημέρωσης ότι σχεδιάζεται η επαναπροώθηση 3.000 προσφύγων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, και συγκριμένα στην Κρήτη, στη βάση του Δουβλίνου ΙΙΙ, ο κ. Ντίμροτ διέψευσε τη σχετική φημολογία που καλλιεργήθηκε, όπως έκανε χθες Κυριακή και ο έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Συστημικές ανεπάρκειες στο σύστημα ασύλου
Τα κεντρικά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BaMF) στη Νυρεμβέργη
Τα κεντρικά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων (BaMF) στη Νυρεμβέργη
Όπως υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών στο Βερολίνο: «Δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό εκτός από το ότι γνωρίζετε τις ισχύουσες αποφάσεις. Λόγω και των οδηγιών του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στην παρούσα φάση και εξαιτίας των συστημικών ανεπαρκειών στο ελληνικό σύστημα ασύλου, δεν πραγματοποιούνται επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα στη βάση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ».
Όπως σημείωσε ο Γιοχάνες Ντίμροτ, «αυτό το μέτρο έχει αποφασιστεί και παραταθεί για άλλη μια φορά». Παράλληλα πρόσθεσε ότι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου «το σύστημα στην Ελλάδα (…) να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που να επιτρέπει και νομικά την επαναπροώθηση. Μέχρι στιγμής όμως αυτό δεν ισχύει», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news