facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

DW:Συγκέντρωση 3.000.000 προετοιμάζουν οι τουρκικές αρχές

Την μεγαλύτερη λαϊκή συγκέντρωση στην ιστορία της Τουρκίας με σύνθημα «Υπέρ της Δημοκρατίας», αναμένει η τουρκική κυβέρνηση αύριο στην Κων/πολη, κατά δήλωση του δήμαρχου της περιοχής του Φάτιχ Μουσταφά Ντεμίρ.

Η συγκέντρωση «υπέρ της δημοκρατίας και των πεσόντων μαρτύρων» της 15ης Ιουλίου θα γίνει αύριο στο χώρο Γιενί Καπί στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Όλος ο λαός είναι καλεσμένος και για να ακούσει το μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τους αρχηγούς των τριών από τα τέσσερα κόμματα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Τρίωρο έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, ασχολήθηκε σήμερα με τα μέτρα ασφαλείας της αυριανής συγκέντρωση, ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση, όπου αναμένονται περί τα 3 εκατομμύρια κόσμος, θα μεταδοθεί ζωντανά από γιγαντοοθόνες και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας αλλά και στην αμερικανική Πολιτεία Πενσυλβανία όπου ζει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

Στο περιθώριο το φιλοκουρδικό HDP

Με ανοικτό το ζήτημα της έκδοσης του από τις ΗΠΑ, η Άγκυρα επιθυμεί να συντηρήσει ένα αρραγές μέτωπο εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλου του πολιτικού κόσμου κατά των πραξικοπηματιών και με υπαινιγμούς για το ρόλο των αμερικανών. Όμως ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζον Μπας ήταν απόλυτα κατηγορηματικός σε συνέντευξη τύπου. «Οι ΗΠΑ, δεν σχεδίασαν, δεν κατεύθυναν, δεν στήριξαν και δεν είχαν καμία πρότερη γνώση των παράνομων ενεργειών που έλαβαν χώρα την νύχτα της 15η προς 16η Ιουλίου», δήλωσε. Λάδι στη φωτιά αναμένεται ωστόσο να ρίξει η σύλληψη σήμερα Τουρκοαμερικανού Σερκάν Γκιολγκέ επιστήμονα της ΝΑΣΑ στο Χατάυ, με την κατηγορία ότι ήταν οπαδός του Γκιουλέν και διοχέτευε πληροφορίες στους Αμερικανούς. Προβλήματα επίσης και στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κατηγορούν τον αρχηγό τους Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι με την παρουσία του αύριο στο Γιενι Καπί «νομιμοποιεί ό,τι έκανε ο Ερντογάν ως σήμερα ώστε να αυτοεμφανίζεται ως θύμα του πραξικοπήματος». Ας σημειωθεί ότι από κάθε κυβερνητική ενέργεια έχει αποκλειστεί το φιλοκουρδικό κόμμα.

dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news