facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Σώοι οι δύο αγνοούμενοι πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λέσβου

Σώοι εντοπίστηκαν από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέσβου οι δύο αγνοούμενοι πρόσφυγες, που ήδη περισυλλέχθηκαν από πλωτό του Λιμενικού.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά 71 άτομα επέβαιναν σε λέμβο η οποία, κατευθυνόμενη από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο, βρισκόταν σε δυσχερή θέση. Οι πρόσφυγες ειδοποίησαν μέσω του διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 το Λιμενικό, που κινητοποίησε δύο πλωτά περιπολικά, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και το παραπλέον οχηματαγωγό Πελαγίτης. Όπως ανέφεραν, τρία άτομα έπεσαν στη θάλασσα και τα ίχνη τους χάθηκαν.

Το Πελαγίτης εντόπισε στα νερά της περιοχής και διέσωσε έναν από τους αγνοούμενους και πλωτό του Λιμενικού περισυνέλεξε από τη λέμβο άλλα 68 άτομα.

Στην περιοχή έπνεαν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης έξι μποφόρ.

Στο μεταξύ, επιχείρηση για τη διάσωση 38 προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του όρμου Πόρτο Κάγιο, ανάμεσα στη Λακωνία και τα Κύθηρα, στήθηκε την Τετάρτη από το Λιμενικό, με τη βοήθεια ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, μετά την ενημέρωση του Λιμεναρχείου Γυθείου πως ιστιοφόρο με σημαία Σιέρα Λεόνε βρισκόταν σε δυσχερή θέση, έσπευσαν στη θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κι ένα αλιευτικό. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό, το οποίο τους μετέφερε στο λιμάνι του Πόρτο Κάγιο.

Στη συνέχεια, το περιπολικό του Λιμενικού περισυνέλεξε τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε μία πνευστή λέμβο και σε διασωστικό βαρελάκι. Όταν οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στο Πόρτο Κάγιο, ενημέρωσαν τους λιμενικούς ότι αγνοείται ένα άτομο που ήταν μαζί τους στο ιστιοφόρο.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, στις οποίες μετείχαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού κι ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έπειτα από λίγη ώρα, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε σώος σε βραχώδη ακτή, στην περιοχή Βαθύ Αυλάκι και απεγκλωβίστηκε από το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Από το Λιμενικό συνελήφθησαν δύο από τους 38 διασωθέντες, καθώς φέρονται ως οι διακινητές των προσφύγων.

Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στο δημοτικό στάδιο Γυθείου, προκειμένου να μείνουν εκεί προσωρινά.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news