facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Επίθεση Σκουρλέτη στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για τη ΔΕΗ

Νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα εξαπέλυσε ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, όπου δηλώνει «κατηγορηματικά αντίθετος» στην πώληση του 17% της ΔΕΗ.

«Το γεγονός ότι το 17% της εταιρείας είχε περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ επί των ημερών των προηγουμένων κυβερνήσεων δεν σημαίνει πως πρέπει να πωληθεί» τόνισε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, και πρόσθεσε ότι «αυτό το γνωρίζει ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος εμφανίζεται τώρα να κάνει πως το αγνοεί - και αυτό γεννά ερωτήματα».

Συνεχίζοντας στο ίδιο επικριτικό ύφος, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε πως «το ΤΑΙΠΕΔ κακώς επεκτείνεται και σε αλλά πεδία πέρα από το αντικείμενο του» και σημείωσε ότι «πρόκειται για έναν οργανισμό που τον κληρονομήσαμε και κινείται με μια δυναμική από το παρελθόν».

Ο ίδιος εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία πως «η συγκρότηση του νέου υπερταμείου αξιοποίησης της δημόσιας περιούσιας θα περιορίσει τον ρόλο του σε εκείνες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε δεσμευτεί με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και μόνο σε αυτές».

Ερωτηθείς για τον αγωγό ΤΑΡ, τόνισε ότι το έργο υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν, το ελληνικό κομμάτι θα είναι το πρώτο που θα έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, απάντησε ότι «εναπόκειται στους Αζέρους να αποφασίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν», αφήνοντας όλα τα σενάρια «ανοιχτά» σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ναυαγήσει.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news