facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μόνιμοι καταυλισμοί σε όλη την επικράτεια

Νέα κέντρα φιλοξενίας με δυνατότητα υποδοχής έως και 1.000 μεταναστών και προσφύγων δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει… αποσυμπίεση των ελληνικών νησιών από τις αυξημένες προσφυγικές ροές των τελευταίων εβδομάδων, μετέδωσε το Reuters.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων στα κέντρα φιλοξενίας, προκειμένου να αποφεύγονται οι εντάσεις.

«Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα στα νησιά. Ο κόσμος αισθάνεται παγιδευμένος. Έφθασαν ένα βήμα από το να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να βρεθούν στην Ευρώπη αλλά δεν τα κατάφεραν. Επιχειρούμε μια αποσυμφόρηση. Οι νέες εγκαταστάσεις θα είναι καλύτερες και μόνιμες» τόνισε σε δηλώσεις της κυβερνητική πηγή, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της.

Αύξηση των προσφυγικών ροών

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία παρατηρείται αύξηση των προσφυγικών ροών προς τα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, καθώς η Άγκυρα εντείνει τις πιέσεις προς τις Βρυξέλλες να ικανοποιήσει το αίτημα της για άρση του καθεστώτος που ισχύει στη βίζα Τούρκων πολιτών.

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Πέμπτης, συνολικά 57.828 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν σε κέντρα φιλοξενίας ανά την ελληνική επικράτεια.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news