facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Πανάκριβο το πάρκινγκ στην Αθήνα -Φθηνότερες θέσεις σε Παρίσι και Μονακό

Οπως προκύπτει από συγκριτική έρευνα μεγάλης εταιρίας mobility services, 5,70 ευρώ στοιχίζει κατά μέσο όρο μία ώρα στάθμευσης στην Αθήνα και μόλις 2 ευρώ στο Μονακό.

Τη σχετική μελέτη υπογράφει η εταιρία Ubeeqo και δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Deutsche Welle που παρουσιάζει την έρευνα, πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης για πάρκινγκ αναδεικνύεται το Λονδίνο, όπου μία ώρα στοιχίζει κατά μέσο όρο 10,40 ευρώ.
Αυτό οφείλεται βέβαια και στην στοχευμένη πολιτική που ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια οι τοπικές αρχές, με στόχο εξοβελίσουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στη δεύτερη θέση είναι η Στοκχόλμη με 7,80 ευρώ.
Ακολουθεί η Αθήνα, όπου μία ώρα πάρκινγκ στοιχίζει, παρά την κρίση, 5,70 ευρώ κατά μέσο όρο. «Στην τρίτη θέση έρχεται μία πόλη, την οποία δεν θα περιμέναμε τόσο ακριβή» σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.

Φθηνότερο είναι το πάρκινγκ στο Παρίσι, καθώς στοιχίζει 4,30 ευρώ κατά μέσο όρο, αλλά και στο πλούσιο Μονακό, όπου η «ταρίφα» είναι μόλις δύο ευρώ.

Ευχάριστη έκπληξη οι πόλεις της Ελβετίας, καθώς μία ώρα πάρκινγκ στοιχίζει 2,90 ευρώ στη Ζυρίχη και 2,10 ευρώ στη Γενεύη. Πάντως οι πιο φθηνές πρωτεύουσες της Ευρώπης είναι το Βουκουρέστι και η Σόφια με 60 και 80 λεπτά την ώρα, αντιστοίχως.
Από τις ανατολικοευρωπαϊκές πόλεις, οι πιο «τσιμπημένες» είναι η πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα, αλλά και το Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν δύο ευρώ την ώρα για πάρκινγκ, δηλαδή διπλάσιο ποσό από το αντίστοιχο στη Βαρσοβία.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, όλα τα στοιχεία απεικονίζουν απλώς τον μέσο όρο.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news