facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη οι καταζητούμενοι Σακκάς και Σεϊσίδης

Στη σύλληψη των καταζητούμενων Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη, προχώρησαν άνδρες της ομάδας ΔI.AΣ το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στην περιοχή της Σπάρτης, μετά από καταδίωξη και αφού διαπιστώθηκε πως σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της συμμετοχής σε ληστείες.

Συγκεκριμένα, λίγο με τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στον Περιφερειακό της Σπάρτης έκαναν σήμα στο ασημί αυτοκίνητο, μάρκας VW Golf, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες.

Οι δύο άνδρες αρνήθηκαν να σταματήσουν, έκαναν αναστροφή και ανέπτυξαν ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη μέχρι τον σταθμό των ΚΤΕΛ στη Σπάρτη, όπου και αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο και διέφυγαν πεζή.

Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που τους καταδίωκαν τους έχασαν και κάλεσαν ενισχύσεις για να τους συλλάβουν τελικά στις 4:45 σε γκαράζ,

Οι Σακκάς και Σεϊσίδης, μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης, όπου όμως αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και όπως δήλωσαν δέχτηκαν χτυπήματα από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου δε διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία του αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο, από σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και έφερε πλαστές πινακίδες.

Ο Κ. Σακκάς είχε εξαφανιστεί, λίγες ημέρες προτού εκδοθεί δικαστική απόφαση για συμμετοχή του στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", ενώ ο Μάριος Σεϊσίδης καταζητούνταν για συμμετοχή στους επονομαζόμενους «Ληστές με τα μαύρα».

Ο Κώστας Σακκάς στις 10 Φεβρουαρίου 2014 δεν εμφανίσθηκε ως όφειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί και προκαλώντας συναγερμό στην αντιτρομοκρατική. Σε υπόμνημά του, ο Σακκάς έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει ιδέα για τις πράξεις που του αποδίδονται, αλλά και ότι ουδέποτε συμμετείχε στην επίμαχη οργάνωση.

Ο Μάριος Σεϊσίδης, κατηγορείται για συμμετοχή μαζί με τον αδερφό του, Σίμο, στους «Ληστές με τα μαύρα» οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει και την αιματηρή απόπειρα ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Ιανουαρίου 2006.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να μεταφερθούν από τη Σπάρτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και θα οδηγηθούν αργότερα στον εισαγγελέα.

kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news