facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Γιατί έσπευσαν να στηρίξουν τον Γεωργίου

Η ωμή ή έστω άκομψη και ασυνήθιστη, δημόσια και επίσημη προχθεσινή παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -όχι απλώς στα εσωτερικά πράγματα της χώρας (αυτό άλλωστε συμβαίνει καθημερινά, χωρίς βαρύγδουπα διαβήματα)- αλλά και η ευθεία εμπλοκή της στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, πριν καν διεξαχθεί η όποια δίκη με την όποια απόδοση κατηγορητηρίου στον Ανδρέα Γεωργίου, άνοιξαν δύο μεγάλα θέματα:

Το πρώτο είναι η προετοιμασία του κλίματος από την πλευρά των επικυρίαρχων θεσμών για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, τα προαπαιτούμενα νέα μέτρα για τη συνέχιση της αδιέξοδης και αντικοινωνικής λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και την πιθανή συζήτηση για την αντιμετώπιση του καλπάζοντος δημόσιου χρέους και τη δίκαιη διευθέτηση του τεράστιου -μέρα με τη μέρα- ιδιωτικού χρέους.

Προλειαίνουν, με λίγα λόγια, οι δανειστές το έδαφος για τους νέους σκληρούς εκβιασμούς προς την κυβέρνηση Τσίπρα, οι οποίοι θα συνοδεύονται από το βασανιστήριο της οικονομικής ασφυξίας, ώστε να κοπεί κάθε αισιόδοξη προοπτική ελάφρυνσης των κανόνων του «προγράμματος διάσωσης» και να αποτραπεί η προσπάθεια όλου του ευρωπαϊκού Νότου να βγει από τον δημοσιονομικό «κορσέ» που παράγει κρίσεις και φτώχεια όπου επιβάλλεται από τα αληθινά αφεντικά της Ευρώπης.

Το δεύτερο, ακόμα μεγαλύτερο θέμα, είναι η επιβεβαίωση της αφαίρεσης της εθνικής μας κυριαρχίας. Οπως έχουν υποστηρίξει στην εφημερίδα μας πολλοί σοβαροί, διεθνούς ακτινοβολίας, επιστήμονες, σήμερα οι ευρωκράτες και το ΔΝΤ οικοδομούν μέσω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους μια νέα αποικιοκρατία για την απόσπαση πλούτου από την «περιφέρειά» τους.

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομίας Τζακ Ράσμους έγραψε ήδη από πέρσι ότι μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου οι δανειστές επέβαλαν ένα καθεστώς όπου η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει την έγκρισή τους. Και ότι πλέον η διαχείριση της «διάσωσής μας» γίνεται άμεσα από τους δανειστές με διορισμούς των δικών τους γκαουλάιτερ, ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης.

Ως πότε;

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news