facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Γερμανίδα κρατείται στην Τουρκία για διασυνδέσεις με τον Γκιουλέν

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε γερμανικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εδώ και αρκετές ημέρες μια Γερμανίδα κρατείται στην Τουρκία, καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με το Βερολίνο είναι τεταμένες εδώ και αρκετές ημέρες, ως απόρροια των εκκαθαρίσεων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Τώρα το γερμανικό ΥΠΕΞ επιβεβαιώνει πληροφορίες που μετέδιδαν γερμανικά μέσα πως μια Γερμανίδα υπήκοος έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η γυναίκα «συνελήφθη πριν από πολλές ημέρες καθώς βρέθηκαν στο σπίτι της βιβλία που υποδείκνυαν επαφές με το δίκτυο ή ότι ανήκε στην οργάνωση του Γκιουλέν».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα της Γερμανίδας υπηκόου και δεν δίνει καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πού συνελήφθη. Η εφημερίδα δεν είναι επίσης σε θέση να διευκρινίσει εάν πρόκειται για μια κάτοικο της Τουρκίας ή εάν έχει διπλή υπηκοότητα.

«Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προσπαθεί εδώ και ημέρες να έλθει σε επαφή με αυτήν την γυναίκα, χωρίς επιτυχία προς το παρόν» έγραψε η Süddeutsche Zeitung.

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news