facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Εντός της εβδομάδας ανακοινώνονται οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους, μπαίνει αυτή την εβδομάδα καθώς πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι βάσεις θα ανακοινωθούν προς τα τέλη της εβδομάδας, με επικρατέστερη ημέρα την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι στα ύψη θα κινηθούν οι βάσεις σε ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να ξεπερνά τις 19.000 μόρια, ενώ πολύ κοντά θα κινηθεί και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Αντίθετα, πτώση ακόμη και 2.000 μορίων και άνω αναμένεται σε βάσεις (περιφερειακών κυρίως) ΤΕΙ. Ωστόσο, θα υπάρξουν σχολές με άνοδο βάσης, κυρίως αυτές που βρίσκονται στις μέτριες βαθμολογικές κλίμακες (12-15).

Οι εγγραφές

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρξουν οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις σχολές, η οποία άλλαξε από πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι αναμένεται να υποβάλουν σε πρώτη φάση ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί άμεσα.

Αμέσως μετά, οι επιτυχόντες που θα έχουν πραγματοποιήσει την προεγγραφή τους, θα πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του τμήματος επιτυχίας τους με ταχυμεταφορά ή αυτοπροσώπως την αίτηση προεγγραφής, καθώς και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στο τρίτο στάδιο, η γραμματεία του τμήματος ή της σχολής, προκειμένου να ολοκληρώσει την εγγραφή, ελέγχει και αντιπαραβάλλει τα δικαιολογητικά που απέστειλαν οι εισαγόμενοι με τον ονομαστικό πίνακα επιτυχόντων και με τον πίνακα των εισαγομένων που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση.

Για εξαιρετικές περιπτώσεις η γραμματεία θα μπορεί να ζητά συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εισακτέους για την ολοκλήρωση της εγγραφής.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news