facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πάνω από δύο μήνες θα χρειαστεί για να αποφασιστεί το αίτημα ασύλου των «8»

Δυο με τρείς μήνες θα πάρει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη τέσσερις ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και την έκδοση των οποίων ζητά η Άγκυρα.

Αυτό αναφέρει τηλεγράφημα του France24 επικαλούμενο πηγές από την υπηρεσία ασύλου.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο των «8» Σταυρούλα Τομαρά την Παρασκευή εξετάστηκε το αίτημα ασύλου του ενός εκ των οχτώ, του Feridun Coban ενώ τα αιτήματα των άλλων επτά θα συζητηθούν από τη Δευτέρα.
Στη συζήτηση των αιτημάτων για την έκδοση ασύλου παραστάθηκαν εκτός από την κα Τομαρά και το μέλος της υπερασπιστικής ομάδας, δικηγόρος Κων/νος Γώγος.

Από την υπηρεσία ασύλου είπαν στο France24 ότι «θα ακολουθηθεί μια κανονική διαδικασία» παρά την πίεση που ασκεί η Τουρκία για έκδοση των οχτώ στρατιωτικών.

Η κυρία Τομάρα υποστήριξε ότι σε περίπτωση έκδοση των «8» θα τεθεί σε κίνδυνο «η ασφάλεια και η ζωή τους καθώς και των οικογενειών τους».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των Τούρκων στρατιωτικών αποτέλεσε ένα απο τα ζητήματα για τα οποία μίλησαν την Πέμπτη ο Αλεξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Μπινάλι Γιλντιρίμ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news