facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Κούγιας: Υπάρχουν προκλητικές παραλείψεις στην προανάκριση για τον 77χρονο

Την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας ο οποιος βρέθηκε τη Δευτέρα στα δικαστήρια Πειραιά μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος στην Αίγινα προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε, επίσης, ότι διαπιστώθηκαν προκλητικές παραλήψεις στην προανάκριση για αυτονόητες προανακριτικές πράξεις αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην υποβολή αυτοτελών μηνύσεων.

Εξερχόμενος των δικαστηρίων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάναμε παράσταση πολιτικής αγωγής όμως έχουμε μία διαφοροποίηση. Ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής γι' αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, γι' αυτούς που βοήθησαν τον δράστη για να διαφύγουν, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν τον δράστη, κάτοικο Αίγινας ο οποίος σε συνεργασία με το λιμεναρχείο απομάκρυνε το συγκεκριμενο σκάφος απο την περιοχή. Ζητήσαμε επίσης να ασκηθούν διώξεις για υπόθαλψη εγκληματία. Ζητήσαμε να διευρυνθεί το αδίκημα της καταχρήσεων εξουσίας».

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των επιβαινόντων στο σκάφος «οπως επισης και το γεγονός η υπηρεσία στην οποιος εκλήθησαν να καταθέσουν για το συμβάν δεν εκλήθησαν να καταθέσουν ολοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος και μάλιστα οταν η δικογραφία διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια δεν υπήρχαν αυτές οι καταθέσεις».

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο είτε να καταθέσουμε εμεις αυτοτελείς μηνύσεις είτε να συνεργαστούμε με όποιον αναλάβει την διεκπεραίωση της υποθέσεως για να δουμε τι εξέλιξη θα εχει αυτη η υπόθεση» κατέληξε ο δικηγόρος.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news