facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο-64χρονη δίνει μάχη για τη ζωή

Μετά από πολύωρη μάχη με την πύρινη λαίλαπα νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στη Χίο σε δασική περιοχή, ανάμεσα στα χωριά Σιδηρούντα, Κατάβαση και Μάναγρος. 

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι, μεταξύ των τραυματιών και μία 64χρονη η οποία δίνει μάχη για τη ζωή καθώς φέρει εγκαύματα σε ποσοστό 70% και  μαζί με ακόμη έναν τραυματία μεταφέρθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΚΑΤ.



Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Σταμάτης Κάρμαντζης δήλωσε πως η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα με συνέπεια τους έξι τραυματισμούς πολιτών, καθώς παρέμειναν στο χωριό και μάλιστα βγήκαν από τα σπίτια τους. 



Σύμφωνα με το astraparis.gr, η φωτιά προξένησε ζημιές σε μικρό αριθμό κατοικιών στην άκρη του χωριού, ενώ στην έξοδο προς το Λιθί κάηκε ολοσχερώς ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.






Στα άλλα μέτωπα και συγκεκριμένα προς την περιοχή Αψηλές και προς την Βολισσό έχουν περιορισθεί οι φλόγες, χωρίς – ωστόσο – να μπορεί να πει κανείς ότι έχουν τεθεί υπό έλεγχο, αφού παρά την μείωση της έντασης του ανέμου υπάρχουν διάσπαρτες εστίες παντού και μπορεί να δημιουργήσουν νέες μεγάλες εστίες πυρκαγιάς.



Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω του μεγάλου μετώπου που κάλυπταν οι φλόγες, πολλά χιλιόμετρα, αλλά και των ισχυρών ανέμων και της νύκτας ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ουσιαστικά, τα μεγάλα μέτωπα έσβηναν μόνα τους, αφού είχαν κατακάψει ό,τι έβρισκαν μπροστά του.



ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟ: astraparis.gr, politischios.gr
ΠΗΓΗ-ΒΙΝΤΕΟ: politischios.gr



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news