facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο τα τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη το πρωί. Το αντίστοιχο διάστημα στη Χίο και στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σήμερα, Πέμπτη στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι 4.084 άτομα. Στη Χίο 3.061 και στη Σάμο 1.045. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.190 πρόσφυγες ή μετανάστες.

Σημειώνεται ότι έξι μετανάστες, τέσσερις Πακιστανοί και δύο Αλγερινοί, όλοι ενήλικες, επέστρεψαν σήμερα στην Τουρκία σε εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Χθες επιστράφηκαν στην Τουρκία οχτώ Σύροι μετανάστες.

Οι έξι αναχώρησαν στις 9 το πρωί για το Δικελί της Τουρκίας με ειδικό δρομολόγιο πλοίου της γραμμής από τη Μυτιλήνη στα μικρασιατικά παράλια, ναυλωμένο από τη Frontex. Οι επαναπροωθηθέντες παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου και θα οδηγηθούν σε καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Στο μεταξύ χθες, στην περιοχή του χοτ σποτ της Μόριας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, συνελήφθησαν τρεις Αλγερινοί, ηλικίας 22 έως 24 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή. Όπως προέκυψε με τη μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν αντικείμενα αξίας από μια 21χρονη μετανάστρια υπήκοο Ερυθραίας.

Επίσης, χθες στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ένας 23χρονος Πακιστανός και ένας 20χρονος Καμερουνέζος. Όπως αποδείχθηκε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη Λέσβο μεταβαίνει την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news