facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Κρήτη: Καμία παιδική χαρά δεν έχει πιστοποιηθεί στο Ηράκλειο από το 2009

Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της εταιρείας TUV HELLAS για την αναβάθμιση των περιοχών όπου υπάρχουν παιδικές χαρές, στο Ηράκλειο, τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά.

Σε πρώτη φάση, θα υπάρξει η διενέργεια ελέγχου και πιστοποίησης της λειτουργίας των πρώτων πενήντα σημείων, που έχουν εγκατεστημένα μεμονωμένα παιχνίδια ή πολυόργανα και στη συνέχεια, θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να κάνει τις παρεμβάσεις με εξασφαλισμένο ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Όπως είπε στο «Ράδιο Κρήτη, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, καμία παιδική χαρά δεν είχε πιστοποιηθεί από το 2009 και στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δρομολόγηση των παρεμβάσεων αυτών καθώς είναι πρώτο μέλημα όλων η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών.

Η σύμβαση υπεγράφη προ ημερών και θα έχει δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την αρχική επιθεώρηση των παιδικών χαρών και τη σύνταξη φύλλων ελέγχου και η δεύτερη την επανάληψη της επιθεώρησης σε όποιους χώρους απαιτείται, μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων από το Δήμο.

Παράλληλα , θα εκδοθούν πιστοποιητικά συμμόρφωσης για τους χώρους που ελέγχθηκαν.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Αναστασάκης, το έργο θα ξεκινήσει σύντομα ενώ, από την ερχόμενη άνοιξη, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ανατεθεί η συντήρηση πάρκων και χώρων αναψυχής στον πρώην Καράβολα, σε μία μεγάλη έκταση του παραλιακού μετώπου, σε έναν τρίτο φορέα μέσω της ΔΕΠΑΝΑΛ.

ekriti

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news