facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μεταφορά περιουσίας 16,4 δισ ευρώ στο νέο υπερταμείο

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημιουργία ενός ταμείου μαμούθ και κοινούς κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους ξεκίνησε με την έκδοση υπουργικής απόφασης που αναφέρει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την απογραφή της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και τη μεταφορά της στον ΕΦΚΑ.

Στον νέο ασφαλιστικό φορέα θα μεταφερθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία των Ταμείων, η οποία σήμερα αποτιμάται σε 16,4 δισ. Ευρώ,γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στις διοικήσεις των περισσότερων ταμείων.

Μέχρι το τέλος του μήνα ,τα ασφαλιστικά ταμεία θα συγκροτήσουν Επιτροπή Απογραφής με αντικείμενο τη φυσική απογραφή της εν γένει περιουσίας, κινητής και ακίνητης, β) απογραφή των απαιτήσεων και υποχρεώσεων και γ) απογραφή λοιπών στοιχείων, όπως συνταξιοδοτικούς, ασφαλιστικούς και εργοδοτικούς φακέλους, αιτήματα για απονομή σύνταξης.

Η πρώτη φάση απογραφής πρέπει να ολοκληρωθεί ως την 02-01-2017

. Στο πρωτόκολλο θα αναγράφονται οπωσδήποτε:

- Τα χρηματικά διαθέσιμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, τα μπλοκ των επιταγών και τα χρήματα που βρίσκονται εις χείρας υπόλογων διαχειριστών.

- Οι τυχόν ανεξόφλητες επιταγές. - Οι μη αποδοθείσες κρατήσεις υπέρ τρίτων. - Ο συνολικός αριθμός και τα στοιχεία των εξοφληθέντων χρηματικών ενταλμάτων, οικονομικής χρήσης 2016.

- Ο συνολικός αριθμός και τα στοιχεία των εκδοθέντων γραμματίων είσπραξης, οικονομικής χρήσης 2016.

- Οι υποχρεώσεις σε φόρους-τέλη και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

- Οι υποχρεώσεις πληρωμής λογαριασμών τρίτων, όπως, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.

- Οι υποχρεώσεις από συμμετοχή σε δαπάνες συνταξιοδότησης ή άλλες παροχές. - Οι υποχρεώσεις καταβολής μισθοδοσίας.

- Οι υποχρεώσεις παροχών, όπως συντάξεων κ.λπ. - Τα στοιχεία των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής που παρέμειναν ανεξόφλητα την 31-12-2016 και πρέπει να ακυρωθούν.

- Τα στοιχεία των ανεξόφλητων επιταγών που τυχόν υπάρχουν για την πληρωμή οφειλών προς τους εντασσόμενους φορείς του άρθρου 53 του Ν. 4387/2016.

- Οι υποχρεώσεις από υπογραφείσες συμβάσεις. - Οι ανεξόφλητες εκκαθαρισμένες υποχρεώσεις. Αντίγραφα των πρωτοκόλλων παραδίδονται αυθημερόν στον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. και στην Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Ε.Φ.Κ.Α.

enikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news