facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για κατάσχεση των 13 εκατ. ευρώ του Βγενόπουλου

Η ηλεκτρονική κατάσχεση του ποσού των 13 εκατ. ευρώ που έγινε στον κοινό λογαριασμό του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και του στενού συνεργάτη του Ευθύμιου Μπουλούτα στην Τράπεζα Πειραιώς, απασχολεί του δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατόπιν εντολής του διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.), μέσω ηλεκτρονικού κατασχετηρίου, έγινε δέσμευση του ποσού των 13 εκ ευρώ από τον κοινό λογαριασμό του Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα, λόγω βεβαιωμένων φόρων του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank και πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας, όπως και το επίσης πρώην στέλεχος της Λαϊκής Τράπεζας Μάρκος Φόρος αν και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον των δικαστηρίων της Κύπρου και επρόκειτο να εκδοθούν στις αρχές της Μεγαλονήσου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και θεωρούνται πλέον καταζητούμενοι. Πάντως, έχουν δηλώσει ότι θα εμφανιστούν την ημέρα έναρξης της δίκης τους ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης.

Μετά την κατάσχεση του επίμαχου ποσού ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής και την έκδοση απόφασης αναστολή κατά της πράξης κατάσχεσης.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας στρέφεται τόσο κατά του υπουργείου Οικονομικών όσο και κατά του διευθυντή του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.

Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών απέστειλε προδικαστικό ερώτημα στο ΣτΕ (σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010) αναφορικά με την ύπαρξη δυνατότητας του φορολογουμένου -μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)- να ζητήσει από τα Διοικητικά Δικαστήρια την αναστολή ορισμένων πράξεων οι οποίες καταχωρούνται στα βιβλία και αφορούν βεβαιωμένους φόρους.

Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο ερωτά εάν μπορεί ή όχι να κατατεθεί αίτηση αναστολής ή ανακοπής στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά καταχώρησης-εγγραφής που έγινε στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων, μετά από καταλογισμό φορολογικής παράβασης και εάν η εγγραφή αυτή έχει απλώς μόνο αμιγώς πληροφοριακό χαρακτήρα.

Το ΣτΕ εισήγαγε λόγω σπουδαιότητας του νομικού ζητήματος που θέτει το προδικαστικό ερώτημα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στην Επιτροπή Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπό πενταμελή σύνθεση και ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news