facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η Verizon θα αγοράσει τη Yahoo προς $5 δις

Η Verizon Communications Inc θα ανακοινώσει μέσα στην ημέρα (Δευτέρα 25/7) την αγορά της Yahoo Inc, προς $5 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με έγκυρες πηγές.

Η συμφωνία αυτή θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που υπήρχε εδώ και μήνες για το μέλλον της Yahoo, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο πως σκοπεύει να εξετάσει τις εναλλακτικές που έχει στη στρατηγική της λειτουργίας της.

Το Bloomberg δημοσίευσε πρώτο την επερχόμενη συμφωνία, λέγοντας πως θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, προς $4.8 δις.

Το Reuters είχε δημοσιεύσει την περασμένη Παρασκευή πως η Verizon ήταν πρώτη στη κούρσα της δημοπρασίας για την αγορά της Yahoo.

Αυτή η συναλλαγή θα ενισχύσει τις διαδικτυακές επιχειρήσεις της AOL -την οποία αγόρασε η Verizon πέρυσι για $4.4. δις- καθώς θα της παρέχει πρόσβαση στα εργαλεία τεχνολογίας της διαφήμισης της Yahoo, καθώς και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το εργαλείο αναζήτησης, το mail, το messenger και τα ακίνητα της εταιρείας.

Επίσης, θα σημάνει το τέλος της Yahoo ως εταιρείας με ενεργή παρουσία στο χώρο, αφήνοντάς την μόνο ως ιδιοκτήτη του 35.5% των μετοχών της Yahoo Ιαπωνίας καθώς και του 15% του ενδιαφέροντος της κινέζικης e-commerce εταιρείας Alibaba Group Holding Ltd.

Η Yahoo ξεκίνησε το 1994 από δύο απόφοιτους του Stanford, τον Jerry Yang και τον David Filo, και για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ήταν η πρώτη επιλογή για πολύ κόσμο που έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα στον κόσμο του World Wide Web.

Μέχρι το 2008, η Yahoo απέκρουε προσφορές εξαγοράς από την Microsoft Corp και αγωνιζόταν να ορίσει τους στόχους και την ταυτότητά της ως εταιρεία. Κάτι που, τελικά, δεν κατάφερε ποτέ με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια να χαρακτηριστούν από μεγάλη αστάθεια στη διαχείριση της εταιρείας και συνεχή μετατόπιση των προτεραιοτήτων της.

Σημείωση: Η Verizon είναι η μητρική εταιρεία της AOL, στην οποία ανήκει η Huffington Post.

Με πληροφορίες από Reuters.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news