facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ανεπίτρεπτη ολιγωρία στην ΕΛΑΣ καταλογίζει η Εισαγγελία για τους No Borders

Ανεπίτρεπτη ολιγωρία καταλογίζει στην ΕΛ.ΑΣ. στο θέμα της αντιμετώπισης των No Borders η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, ενώ επιφυλάσσεται για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, σε μεταγενέστερο χρόνο, για τη στάση της αστυνομίας.


Σε νέα παραγγελία της προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η εισαγγελέας ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματιστούν δικογραφίες για όσους παρανομούν, όπως είχε ζητήσει με τις δύο προηγούμενες παραγγελίες, επισημαίνοντας ότι αυτό «αποτελεί αυτονόητο υπηρεσιακό σας καθήκον».
«Παρά ταύτα, συνεχίζετε να επιδεικνύετε ανεπίτρεπτη ολιγωρία, με αποτέλεσμα να κλιμακώνονται οι ενέργειες αυτών που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, όπως συνέβη στις 21/7/2016 με τις διακεκριμένες φθορές που υπέστη το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, αναφέρει.
Ερώτηση Μητσοτάκη στη Βουλή
To θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ο αρχηγό ςτης αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για  «αθλιότητες που συντελούνται από καταληψίες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης».
Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανέχεται να γίνονται ζημιές στο Πανεπιστήμιο και επιθέσεις σε λεωφορεία και δημόσια κτίρια από τους καταληψίες, παρά τη δημόσια παρέμβασή του αλλά και την παράσταση διαμαρτυρίας του κόμματός του προς τον αρμόδιο υπουργό.
Ταυτόχρονα, επικαλούμενος σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «ενώ η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει απευθύνει έκκληση λήψης των αναγκαίων μέτρων για την προστασία του Πανεπιστημίου και ενώ εκδόθηκαν σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, ο αρμόδιος υπουργός, διέταξε τις Αστυνομικές Αρχές να μην παρέμβουν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για «ποινικές ευθύνες» και καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει, αν συμφωνεί με τον υπουργό του ότι είναι απολύτως ελεγχόμενη η κατάσταση και αν εγκρίνει εντολή να μην επέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ερωτά τον πρωθυπουργό «αν αντιλαμβάνεται την υποβάθμιση που υφίσταται το Πανεπιστήμιο και την επιβάρυνση των πολιτών από το οικονομικό κόστος των ζημιών, εάν θεωρεί παρακρατική τη συμπεριφορά των ομάδων αυτών και εάν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε ουσιαστική Δημοκρατία χωρίς ασφάλεια των πολιτών».
Μήνυση
Επιπλέον ο βουλευτής Α; Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την επίθεση και τους βανδαλισμούς που έγιναν χθες, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ανομίας και αξιοποίνων πράξεων».
ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news